Εργατικό κίνημα
Συμπαράσταση στους απλήρωτους του ΟΑΣΘ

Σε επίσχεση εργασίας από την Τρίτη 16/8, προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων που φτάνουν να αθροίζονται στα 6 εκατομμύρια ευρώ. 
 
Εκτός της Τρίτης τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα  την Τετάρτη 17/8 και την Παρασκευή 19/8, ημέρα όπου θα συνεδριάσουν εκ νέου για να αποφασίσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. 
 
Η μάχη ενάντια στην απληρωσιά δεν ξεκίνησε τώρα για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ. Απεργιακός ήταν και ο Ιούλιος για τους εργάτες των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, με στάσεις εργασίας στις 18, 19, 21 και 26 Ιούλη, οι οποίες κλιμακώθηκαν με δύο 24ωρες απεργίες στις 27 και 29 του ίδιου μήνα.
 
Αναβρασμός
Η μάχη των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, έρχεται να  εντείνει τον γενικότερο αναβρασμό που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στους κόλπους των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς πανελλαδικά, όπου με κύρια αιχμή την αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συνελεύσεις, στάσεις εργασίας, 24ωρες απεργίες και προσπάθειες συντονισμού. 
 
Η περίπτωση του συγκεκριμένου φορέα της Θεσσαλονίκης δείχνει και το πόσο ψεύτικη είναι η προπαγάνδα για τις προβληματικές δημόσιες συγκοινωνίες που θα σωθούν άμα μπουν μέσα οι ιδιώτες. Στον ΟΑΣΘ υπάρχουν ιδιώτες και το δημόσιο έχει την υποχρέωση να τον χρηματοδοτεί. Με τα μνημόνια και τις περικοπές οι ιδιώτες δεν έσωσαν τίποτα, αντίθετα αύξησαν το εισητήριο. Αυτοί που την πληρώσαν είναι οι εργαζόμενοί του αλλά και ο κόσμος της Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία.
 
Η απεργία στον ΟΑΣΘ είναι το καλύτερο παράδειγμα και για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΑ. Το απλωμά της κι ο συντονισμός της με άλλους κλάδους τόσο στην Θεσσαλονίκη – είναι ανοιχτή η μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΘ – όσο και με τους συναδέλφους τους από τα ΜΜΜ της Αθήνας μπορεί να είναι η προοπτική που θα φέρει τη νίκη τόσο ενάντια στην απληρωσιά και τις περικοπές όσο κι ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. 
 
Δίπλα στο αίτημα να πληρωθούν τα χρωστούμενα οι εργαζόμενοι, πρεπει να μπει και το αίτημα για δημόσιες συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη με κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ χωρις αποζημίωση για αυτούς που κάνουν κομπίνες πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων.