Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Ο Μουζάλας ανοίγει ξανά την Αμυγδαλέζα

Μία πρόγευση των κυβερνητικών σχεδιασμών για τους πρόσφυγες, που συνεχίζουν να κινούνται μέσα στα πλαίσια της ρατσιστικής Συμφωνίας ΕΕ –Τουρκίας και της Ευρώπης Φρούριο, έδωσε παραμονές Δεκαπενταύγουστου  ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
 
Όπως δήλωσε η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει και νέα στρατόπεδα στην Αθήνα όπου θα μεταφερθούν όσοι μετανάστες δημιουργούν «προβλήματα» στα νησιά.. «Έχουμε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να παίρνουμε μέτρα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες.
 
Ένα μέτρο είναι η μεταφορά στην Αθήνα, σε προ-αναχωρησιακά κέντρα υπό κράτηση όλων των κακοποιών στοιχείων. Αυτοί δηλαδή που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν τα κοντέϊνερ, τσακώνονται μεταξύ τους, δημιουργούν προβλήματα στον πληθυσμό με την συμπεριφορά τους» και συμπλήρωσε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πρέπει να «σεβαστούν τους νόμους της χώρας μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι νόμοι της χώρας μας και εμείς σεβαστήκαμε την ιδιαίτερη κατάσταση τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε». 
 
Στην ουσία ο Μουζάλας απειλεί όσους πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης και διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, όπως το άσυλο και η ελευθερία τους. Στη Μυτιλήνη, στη Λέρο, στη Λάρισα και σε άλλα Hot Spot οι πρόσφυγες προσπαθούν με όποιον τρόπο να στείλουν μήνυμα αντίστασης απέναντι σε μία πολιτική που τους φυλακίζει κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε κέντρα κράτησης. Στη Λέρο για παράδειγμα οι πρόσφυγες που εξεγέρθηκαν μέσα στον Ιούλιο διαμαρτύρονταν γιατί οι διαδικασίες ασύλου είχαν σταματήσει επειδή τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός καταγραφής και υποβολής αιτήσεων ασύλου είχαν χαλάσει. Δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία και το λιμενικό και στη συνέχεια όταν επιχείρησαν να φύγουν από το κέντρο κράτησης δέχτηκαν επίθεση από ΜΑΤ και από “αγανακτισμένους πολίτες”. Τώρα η ελληνική κυβέρνηση απειλεί με νέα τιμωρητικά μέτρα και ταυτόχρονα, ο Μουζάλας ρίχνει για άλλη μία φορά ρατσιστική λάσπη σε βάρος των προσφύγων. 
 
Λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει ότι θα δημιουργήσει μόνο στην Κρήτη τέσσερα νέα προσφυγικά γκέτο, ενώ παράλληλα είπε ότι όσοι πραγματοποιούν παράνομες πράξεις θα μεταφέρονται σε Αμυγδαλέζα και Κόρινθο. Την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει ως «αντιπατριωτικά» δημοσιεύματα που μιλούν για μεταφορά στην Κρήτη 3.000 μεταναστών από την Γερμανία, στη βάση της συνθήκης Δουβλίνο 3.
 
Είναι επείγον να σταματήσουμε όλα αυτά τα απάνθρωπα σχέδια της Τσίπρα-Μουζάλα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη για να νικήσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε ανοιχτές πόλεις για να έχουν οι πρόσφυγες άσυλο, στέγη, σχολείο, δουλειά και δικαιώματα. Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να ζήσουμε κάτω από ανθρώπινες συνθήκες πλάι πλάι χωρίς φτώχεια και ρατσισμό.