Εκπαίδευση και νεολαία
Σχολές: Συνελεύσεις

Οι φοιτητές συμμετείχαν στην απεργία στις 24/11 με αποφάσεις από δέκα περίπου συνελεύσεις. Ανάμεσά τους, σχολές από το ΕΜΠ, από τη ΝΟΠΕ κι από τη ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ Αθήνας. 

Συνεχίζουμε την κλιμάκωση για πανεργατικό ξεσηκωμό ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Οργανώνουμε γενικές συνελεύσεις σε όλους τους συλλόγους αυτή τη βδομάδα και στις αρχές της επόμενης, για μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία 8/12. Στις συνελεύσεις καλούμε για καταλήψεις και κοινή συμμετοχή με τα εργατικά σωματεία στο Μουσείο στις 10πμ. Η αρχή γίνεται αυτή τη βδομάδα στη Νομική και το Πολιτικό την Τετάρτη. Στη συνέχεια υπάρχουν καλέσματα για τη ΣΓΤΚΣ, τις σχολές του ΕΜΠ και την ΑΣΚΤ.

Από τη δική μας πλευρά ανοίγουμε τη συζήτηση ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή. Στις συνελεύσεις θα καλέσουμε για να παρθούν αποφάσεις για την παγκόσμια αντιρατσιστική/αντιφασιστική διαδήλωση της 18 Μάρτη. Οι εξελίξεις, με την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, τις εκλογές στην Αυστρία, τα ρατσιστικά μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες, καθιστούν επιτακτική ανάγκη το να μπουν οι φοιτητές στην πρώτη γραμμή. Ήδη η αρχή έγινε από την Τρίτη 29/11 όπου φοιτητές από διάφορες σχολές έκαναν συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Σπουδαστών της ΣΓΤΚΣ.

Παντελής Παναγιωτακόπουλος