Διεθνή
Νέα απεργία στη Λουφτχάνσα

Νέα διήμερη απεργία για τις 29-30 Νοεμβρίου έχουν εξαγγείλει οι πιλότοι της Lufthansa μετά την τετραήμερη απεργία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη βδομάδα και τη μη συμφωνία στη συνάντηση με την εργοδοσία. 

Η τετραήμερη απεργία της προηγούμενης βδομάδας μεταφράστηκε σε ακύρωση 2.800 πτήσεων, επηρέασε 350.000 επιβάτες και κόστισε στην εταιρία 10 εκατομμύρια ευρώ τη μέρα. 

Πρόκειται για την 15η απεργία στη σειρά που έχουν πραγματοποιήσει οι πιλότοι από τον Απρίλη. Διεκδικούν μέση ετήσια αύξηση στο μισθό 3,7% για τα 5.400 μέλη τους που σέρνεται από το 2012. Η Lufthansa τους πρότεινε 2,4% αύξηση το 2016 και αύξηση 2% το 2017 και σχεδόν δύο μισθούς στο χέρι. 

Ο διευθυντής προσωπικού της Lufthansa δήλωσε ότι το μέλλον της εταιρίας απειλείται αν συμφωνήσει με το αίτημα των πιλότων γιατί θα μπορούσε να μετατρέψει πολλούς από τους προορισμούς σε «μη κερδοφόρους». «Πρέπει να συζητήσουμε» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της εταιρίας Βettina Volkens για τους απεργούς. «Ελπίζω το συνδικάτο να αλλάξει τελικά την αδιαπραγμάτευτη στάση του. Δεν μπορεί να μας εξαναγκάζει με απεργίες».