Η Αριστερά
2017: Παλεύουμε και γιορτάζουμε μαζί

Ποτό, φαγητό, πολύ κέφι και δυνατή μουσική είναι τα συστατικά της μεγάλης γιορτής της Εργατικής Αλληλεγγύης το Σάββατο βράδυ στις 14 Γενάρη. Στη σκηνή Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5) θα ανέβουν οι Radio Sol τζαμάροντας σε παλιούς και νέους ροκ ήχους, ο Renegade Instruments με τις δυνατές χιπ-χοπ μελωδίες του ενώ η Τζένη Καπάδαη και οι μουσικοί της θα μας ταξιδέψουν με τζαζ και μπλουζ μελωδίες. 

 

Η χρονιά που ξεκίνησε παραλαμβάνει από την προηγούμενη εκρηκτικά σε διεθνές και ελληνικό επίπεδο όλες τις αντιθέσεις εκείνες, που δείχνουν ότι καμία σταθεροποίηση αλλά αντίθετα όξυνση και διεθνοποίηση της κρίσης, υπάρχει. Ο κίνδυνος πολέμων επεκτείνεται και τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η καπιταλιστική διαχείριση της κρίσης την εργατική τάξη και τους λαούς μεγαλώνουν. 

Το 2017 πρέπει να είναι μια χρονιά αντιστάσεων με σκοπό την νικηφόρα αντεπίθεση και αντικαπιταλιστική προοπτική. Τα καθήκοντά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μεγαλώνουν και μαζί με αυτά η ανάγκη έντυπης διάρθρωσης του πολιτικού της λόγου. Η Εργατική Αλληλεγγύη έχει αποδείξει ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην κατεύθυνση αυτή. Η γιορτή της είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ενισχύσουμε την εφημερίδα και να δυναμώσουμε αυτό το εργαλείο, που το χρειαζόμαστε όρθιο, ενεργό και αποτελεσματικό. 

Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος

 


 

Η Εργατική Αλληλεγγύη γράφεται από φοιτητές και εργαζόμενους και απευθύνεται σε όλους. Η εφημερίδα μας κάνει πράξη την ελευθερία του λόγου, τον αντικαπιταλισμό και την εναντίωση στις πολιτικές της καταπίεσης. Σε αντίθεση με όσους θέλουν να σπείρουν την απογοήτευση, σε όσους πρεσβεύουν τη δεξιά στροφή και δεν βλέπουν την φασιστική απειλή, έχουμε χρέος να διατυπώνουμε και να μοιραζόμαστε την άποψή μας ανοιχτά σε όλες τις σχολές, τις γειτονιές και τις πόλεις χτίζοντας έτσι πολιτικές σχέσεις. Η γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτά που έχουμε καταφέρει. Να έρθουμε σε  επαφή με όλους όσους έχουν την ανάγκη να συμμετέχουν στο κίνημα. Και να ενισχύσουμε οικονομικά την εφημερίδα μας.

Βασίλεια Χαρλαύτη, φοιτήτρια ΣΓΤΚΣ

 


Δίνουμε ραντεβού στις 14 Γενάρη για να βρεθούμε μαζί, να ενισχύσουμε την Εργατική Αλληλεγγύη, να γιορτάσουμε για τους αγώνες που θα δώσουμε το χρόνο που μόλις έφτασε. Για να στηρίξουμε την εφημερίδα που βρίσκεται πάντα στους εργατικούς χώρους, στις γειτονιές, στις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές μάχες. Η γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης ας είναι η κατάλληλη έναρξη για ένα χρόνο γεμάτο αγώνες και μάχες σε όλα τα μέτωπα. Θα είμαστε όλοι εκεί.

Γιάννης Κούβαρης, γραφίστας, 
Κεντρικό Συντονιστικό ΚΕΕΡΦΑ

 

 
Οικονομική εξόρμηση
 
Στα 73.390 ευρώ έφτασε ο δείκτης της οικονομικής εξόρμησης της Εργατικής Αλληλεγγύης μέσα στις μέρες των γιορτών. 

Ευχαριστούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους για τις προσωπικές τους ενισχύσεις: από 200 ευρώ Σίσσυ Ζ., Αποστόλης Λ. και Γιώργος Τ., από 100 ευρώ Σωτήρης Κ., Κύρος Κ. και Μανώλης Φ, από 50 ευρώ Χρήστος Α., Χρύσα Κ., Μαρία Ν., Μαρίνος Ψ., Άρης Ζ., Δήμτρα Κ., από 40 ευρώ Αντώνης Α. και Σεραφείμ Ρ., από 30 ευρώ Νίκος Φ., Γιάννης Β. και Χρυσάνθη Μ.,από 25 ευρώ Σέβη Γ., Γιώργος Μ., Μαρίνος Π., Δημήτρης Μ. και Γεράσιμος Τ., από 20 ευρώ Ραφαήλ Κ., Σάκης Κ., Φωτεινή Λ., Ηλίας Γ., Κώστας Κ., Βάιος Χ., Μαρία Β., Κωνσταντίνα Σ., Μιχάλης Ψ., Παναγιώτης Ζ., Άσπα Ν., Μαριάνθη Μ. και Μάρθα Θ., από 15 ευρώ Δημήτρης Λ., Ναταλί Ν., Αργύρης Μ. και Κλέαρχος Τ., από 10 ευρώ Ράνια Κ., Διοτίμα Χ., Βαγγέλης Π., Σάσα, Γιάννης Π., Βαγγέλης Κ., Κώστας Μ., Αναστασία Θ., Χουάννα, Πάνος Κ., Μαίρη Λ., Ελένη Κ., Θανάσης Α., από 5 ευρώ Αλεξάνδρα Π., Γιώργος Ο., Κατερίνα Α., Ιλιρίντα Μ., Παναγιώτης Π.

Ευχαριστούμε επίσης τους Σπυριδούλα Π., Τάκη Ζ., Κατερίνα Σ. Αθηνά Σ. και Κατερίνα Α. που γράφτηκαν συνδρομητές στην Εργατική Αλληλεγγύη και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα κάτω καθώς και τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συγκέντρωσαν από τις εξορμήσεις τους: 31 ευρώ στο Κρατικό Νίκαιας, 28 στην πλατεία Πετραλώνων, 25 στο ΠΕΔΥ Μενιδίου, από 20 στο Ογκολογικό και στο Λαϊκό, από 16 στους δήμους Νίκαιας και Ν. Ιωνίας, 15 στην ΕΡΤ, 12 στην εφορία Αναξαγόρα, από 10 στην εφορία Καλλιθέας,στο Αγλαϊα Κυριακού και στην πλατεία της Τούμπας, 45 ευρώ στη Φιλοσοφική και στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης, 15 στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, 22 ευρώ στην ΣΓΤΚΣ στα ΤΕΙ Αθήνας. 

Ευχαριστούμε τέλος τα σωματεία που ενίσχυσαν αγοράζοντας προσκλήσεις για τη Γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης, ανάμεσά τους την ΑΔΕΔΥ,την ΟΜΕ-ΟΤΕ και την ΟΤΟΕ.