Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Πάτρα: Κάτω τα χέρια από το Δήμαρχο

Συγκέντρωση στις 9πμ στα δικαστήρια της Πάτρας καλούν μια σειρά σωματεία και φορείς της πόλης, ανάμεσά τους και η ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας, απαιτώντας να σταματήσει η Χρυσαυγίτικη δίωξη του δημάρχου Κώστα Πελετίδη, που εκδικάζεται τη Δευτέρα 13/2. Στάση εργασίας από τις 8 πμ εώς τη 1 μμ και συγκέντρωση στις 8 πμ μπροστά στο Δημαρχείο, από όπου και θα ξεκινήσει πορεία που θα καταλήξει στα Δικαστήρια καλεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Πάτρας. Ψηφίσματα με τα οποία ζητούν να σταματήσει η δίωξη του δημάρχου έχουν ήδη βγάλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, Δημοτικά Συμβούλια δήμων της χώρας και δεκάδες ΔΣ Συλλόγων και φορέων.

Ο δήμαρχος Πάτρας διώκεται ύστερα από μήνυση του τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής Πατρών, Μιχάλη Αρβανίτη, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, γιατί υλοποιώντας αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, δεν έδωσε άδεια για πραγματοποίηση προεκλογικής φασιστικής σύναξης σε δημόσιο χώρο. Παράλληλα, δεν έδωσε μέσω των υπηρεσιών του Δήμου στοιχεία στην Κεντρική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής για το πόσα παιδιά μεταναστών και σε ποιους σταθμούς φιλοξενούνται στην Πάτρα, μετά από επερώτηση που είχαν κάνει οι χρυσαυγίτες στη Βουλή. 

Η στάση του δημάρχου Πάτρας απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι υποδειγματική της λειτουργίας που όφειλαν να έχουν όλοι οι θεσμοί απέναντι στις ρατσιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής. Η άρνηση των διευκολύνσεων στους υπόδικους νεοναζί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης χρειάζεται να προχωρήσει παντού όχι μόνο στους Δήμους αλλά και στην ΕΡΤ και στη Βουλή. Η θέση τους είναι στη φυλακή.