Εργατικό κίνημα
OTE: 3ωρη στάση εργασίας

Στις 3 Γενάρη πραγματοποιείται η δεύτερη τρίωρη στάση εργασίας που αποφάσισε η ΟΜΕ-ΟΤΕ σαν συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στη τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση από τη βουλή, με την οποία καταργείται ο ΓΚΠ και ανοίγει ο δρόμος για τη πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Η στάση εργασίας θα γίνει στο κτίριο του ΥΜΑ-ΝΥΜΑ από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και θα συνοδευτεί με συγκέντρωση ενημέρωσης των εργαζόμενων του χώρου.

Η προηγούμενη τέτοια τρίωρη στάση εργασίας έγινε στο Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι τη Τρίτη 19 Δεκέμβρη. «Δεν είχε γίνει καλή προετοιμασία» μας λέει η Αναστασία Μουστάκα, εργαζόμενη στο Μέγαρο «αλλά χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες και ενημερώσαμε όροφο – όροφο όλους τους συναδέλφους. Τελικά η συγκέντρωση έγινε και ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, σε άλλες ενημερώσεις της ομοσπονδίας ήταν μόλις το 1/3 αυτών που συγκεντρώθηκαν την Τρίτη. Εγιναν πολλές ερωτήσεις στο πρόεδρο και το γραμματέα και όλες περιστρέφονταν γύρω από το ποια θα είναι η συνέχεια».

Το ΔΣ της ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει αποφασίσει την έναρξη «διαμερισματικών» 24ωρων απεργιών από τις 9 Γενάρη, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 22 Μάρτη στην Αττική. Είναι μια συνέχεια πολύ πίσω από τη διάθεση που έδειξαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ στη τριήμερη απεργία 12-14 Δεκέμβρη, σε μια στιγμή μάλιστα που η «τροπολογία» έχει προκαλέσει ανοιχτή κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ πρέπει να αξιοποιήσουν τις στάσεις εργασίας και τις «διαμερισματικές» απεργίες, για να απαιτήσουν από την ηγεσία της Ομοσπονδίας το ξεκίνημα απεργιών που θα κάνουν κενό γράμμα τη τροπολογία της ιδιωτικοποίησης και της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.