Εργατικό κίνημα
Εμπορική Τράπεζα: Στάση εργασίας

Σε τετράωρη στάση εργασίας κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο Λεκανοπέδιο Αττικής την Τετάρτη 14 Φλεβάρη. Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11.00 και θα τελειώσει με το πέρας της εργασίας. Το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζόμενων καλεί όλους τους απεργούς να βρεθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 11.30 το πρωί όπου θα εκδικάζονται οι αγωγές που έχει κάνει ο Σύλλογος ενάντια στους νόμους του Αλογοσκούφη που χτυπάνε ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις. 

Με τους νόμους που 3371/05 και 3455/06 η κυβέρνηση του Καραμανλή έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση της Εμπορικής για μονομερή και αναγκαστική υπαγωγή των ασφαλισμένων στο ψευτο-ΕΤΑΤ που έχει στήσει για να απαλλάξει τους τραπεζίτες από τα «βάρη» του ασφαλιστικού και στο ΕΤΕΑΜ. Κυβέρνηση και διοίκηση της Εμπορικής θέλουν να ξηλώσουν το ΤΕΑΠΕΤΕ να αυξήσουν κατακόρυφα τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση και να μειώσουν επίσης κατακόρυφα τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνει η εργοδοσία. 

Με τις αγωγές που έχει κάνει  ο σύλλογος ζητάει να ακυρωθεί η καταγγελία της σύμβασης που καθορίζει την ίδρση και τη λειτουργία του ΤΕΑΠΕΤΕ και να συνεχιστεί από την Τράπεζα η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο ταμείο, σύμφωνα με το καταστατικό του. 

Την άνοιξη του 2005 η απεργία διαρκείας των τραπεζοϋπαλλήλων έβαλε στο «ψυγείο» το νόμο του Αλογοσκούφη. Ηταν ο προάγγελος όλων των μαχών που έχει δώσει από τότε το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η επίθεση της κυβέρνησης του Καραμανλή και των «κουμπάρων» της στις τράπεζες έχει βαλτώσει. Ο καλύτερος τρόπος για να μην την αφήσουμε να ξεβαλτώσει είναι ένας νέος γύρος απεργιών στις τράπεζες δίπλα στο κίνημα που έχει κάνει σμπαράλια την «ναυαρχίδα» της ατζέντας Καραμανλή, τις «μεταρρυθμίσεις» στην παιδεία. .