Εργατικό κίνημα
ΕΣΗΕΑ: Όχι στα γραφειοκρατικά παιχνίδια Συσπείρωσης-Δεξιάς

Με το καλημέρα στο νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η δεξιά παράταξη των Ενωμένων Δημοσιογράφων και η Συσπείρωση που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να συμμαχήσουν στις πλάτες απλήρωτων εργαζομένων. Με τις ψηφους τους μπλόκαραν πραξικοπηματικά την, αποφασισμένη από τους εργαζόμενους απεργία στην Αυγή, στους οποίους χρωστούνται δεδουλευμένα μηνών. 

Όπως ενημερώνει η αντικαπιταλιστική παράταξη Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, την ώρα που οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Αυγή ανέμεναν την κάλυψη της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν στη γενική συνέλευση τους, ο εκλεγμένος με τη Συσπείρωση Σταύρος Καπάκος, ψήφισε λευκό για την απεργία. Μαζί του συντάχθηκε και η Μαρία Αντωνιάδου των Ενωμένων δημοσιογράφων προεδρεύουσα του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ. Καθότι το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ δεν έχει συγκροτηθεί μετά τις πρόσφατες εκλογές, η δεξιά και η κυβερνητική παράταξη χρησιμοποίησαν τον όρο που λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται ομοφωνία προκειμένου να ακυρώσουν την απόφαση των εργαζομένων.

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή σε ανακοίνωσή της καταγγέλει αυτή την συνδιαλλαγή μέσα στο ΔΣ κι “απαιτεί και από τα άλλα μέλη του νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να παρέμβουν άμεσα και να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Αυγή όπως είναι η απόφαση της συνέλευσής τους”.

Ανάλογος απεργιακός αναβρασμός για την καταβολή των δεδουλευμένων είναι σε εξέλιξη και στο ραδιοφωνικό σταθμό του κυβερνώντος κόμματος, το Κόκκινο 105.5.