Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Κλείστε τα “Γραφεία” της Χ.Α.

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη ένα μεγάλο αντιφασιστικό ποτάμι θα πλημμυρίσει το Σύνταγμα στις 6 μμ και θα βαδίσει στα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Είναι ο πιο ταιριαστός τρόπος να ξεκινήσει το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Στη διαδήλωση της 16 Σεπτέμβρη καλούν η Πρωτοβουλία για το Κλείσιμο των Γραφείων της Χρυσής Αυγής, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα η ΠΟΣΠΕΡΤ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών. Ηδη έχει κυκλοφορήσει η πρώτη αφίσα και η ανταπόκριση στις εξορμήσεις που οργανώνονται μέσα στο κατακαλόκαιρο σε γειτονιές και χώρους δουλειάς έχουν μεγάλη ανταπόκριση.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της διαδήλωσης καλούν ανοιχτή Σύσκεψη την Τρίτη 29 Αυγούστου, στις 7μμ στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης (Ακαδημίας 50). 

Το κάλεσμα απευθύνεται σε συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικούς συλλόγους και κάθε δύναμη που παλεύει ενάντια στο φασισμό, όπως αναφέρει το κείμενο της πρόσκλησης.

«Το αντιφασιστικό κίνημα με την σθεναρή του στάση και τις μαχητικές κινητοποιήσεις στις γειτονιές επέβαλε την άρση της ασυλίας που παρείχε το κράτος, η Αστυνομία και οι θεσμοί της δικαιοσύνης στην Χρυσή Αυγή και έτσι φτάσαμε στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 20 Απρίλη του 2015.

Με αρκετή καθυστέρηση και με εμπόδια στη διεξαγωγή της, η δίκη έχει αναδείξει τον οργανωμένο από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής χαρακτήρα των επιθέσεων αφού όλοι οι μάρτυρες αψήφησαν την τρομοκρατία και κατέθεσαν. Ανέδειξαν το προκλητικό τρόπο συνεργασίας της ΕΛΑΣ με την Χρυσή Αυγή στις επιθέσεις και τη συγκάλυψη τους. 

Η δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη έστειλε την προειδοποίηση σε όλους ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ήταν τυχαία και ότι μπορεί να επαναληφθεί όσο έχουν ανοιχτά τα Γραφεία-ορμητήρια τους για τα οποία ο Μιχαλολιάκος έχει δώσει εντολή ότι αν είσαι αριστερός η μετανάστης απ’ έξω ‘περνάς τρέχοντας ή δεν προλαβαίνεις να τρέξεις.’

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να βγάλει ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές και να νομιμοποιήσει την λειτουργία των γραφείων-ορμητηρίων για να αξιοποιήσει την αγανάκτηση από την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων από την κυβέρνηση. Οργάνωσαν ρατσιστικό πογκρόμ στην Γκορυτσά και τον Ασπρόπυργο κατά των μεταναστών εργατών γης με πάνω από πενήντα τραυματίες. Στο Μενίδι επιτέθηκαν κατά μεταναστών εργατών γης, αριστερών αγωνιστών και Ρομά. 

Σε αυτή την κρίσιμη φάση όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν ξανά να επιβάλουν την παρουσία τρόμου στις γειτονιές και να παριστάνουν ταυτόχρονα ότι αντιμετωπίζουν σκευωρία λες και δεν οργάνωσαν τις δολοφονίες και τις επιθέσεις, χρειάζεται να δώσουμε μια κεντρική απάντηση με συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων».