Σήμα κινδύνου εκπέμπει για άλλη μία χρονιά φέτος το πολιτιστικό φεστιβάλ Καλαμάτας, λόγω της πολιτικής περικοπών των κονδυλίων από το υπουργείο Πολιτισμού. Οι εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον των σχολών πολιτισμού και του Δημοτικού Θεάτρου της πόλης.
Το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΠΑΚ έχει αποφασίσει να αναρτήσει πανώ σε κεντρικά σημεία τις ημέρες του φεστιβάλ ενώ μαζί με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών της ΔΕΠΑΚ και το Σύλλογο Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου κυκλοφορούν στην πόλη κείμενο υπογραφών που αναφέρει:
«Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας είναι πια αναπόσπαστο τμήμα της πόλης μας.
Συνεχίζει το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει και επιτελεί αποδίδοντας καρπούς σε χιλιάδες παιδιά της πόλης μας και της γύρω περιοχής. Δυστυχώς όμως η λειτουργία της που τη θεωρούμε αυτονόητη καθώς και η ανάβαθμισή της κινδυνεύουν αποκλειστικά από την ασυνέπεια του υπουργείου πολιτισμού το οποίο παρόλες τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες δεν έχει καταβάλει το ποσό της οφειλής του για τα έτη 2005, 2006 και 2007, όπως προκύπτει από τις προγραμματικές συμβάσεις που έχει υπογράψει. Ο πολιτισμός είναι το σημαντικότερο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας.
Το ΥΠΠΟ οφείλει να συνεχίσει την οικονομική στήριξη της ΔΕΠΑΚ για να μπορεί αυτή να διατηρήσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Απαιτούμε από το ΥΠΠΟ να τηρήσει τους όρους των προγραμματικών συμβάσεων που έχει υπογράψει γιατί η ΔΕΠΑΚ είναι ίσως το σημαντικότερο «κεκτημένο» της Καλάματας και των πολιτών της».

