Γράμματα και σχόλια
Ν. Φιλαδέλφεια: Τα πάντα για τον Μελισσανίδη

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την κίνηση συγκεκριμένων φερόμενων οπαδών της ΑΕΚ να καταλάβουν τον χώρο στάθμευσης των απορριμματοφόρων του δήμου στο όνομα της παρεμπόδισης των εργασιών του γηπέδου του Μελισσανίδη και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, εντάσσεται, κατά τη γνώμη μας, στα πλαίσια μιας ακόμα επιθετικής κίνησης των επιχειρηματικών συμφερόντων να δημιουργήσουν νέα δεδομένα σε βάρος της πόλης και των κατοίκων της. Επιπλέον, η κίνηση αυτή στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους (που δέχτηκαν ύβρεις, απειλές και προπηλακισμούς, μόνο και μόνο γιατί βρίσκονταν στο χώρο εργασίας τους). Διευκολύνει τα επιχειρηματικά συμφέροντα στα σχέδιά τους να αλώσουν ολοκληρωτικά την πόλη, σηματοδοτώντας μια νέα κατάσταση όπου κάθε επιχειρηματίας μπορεί μέσω «στρατών» να επιβάλει τα συμφέροντά του σε ελεύθερους χώρους, κοινωφελείς υπηρεσίες (πχ. διαχείριση απορριμμάτων), συνθήκες εργασίας. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υπερασπίζεται μέχρι τέλους το δικαίωμα στις επενδύσεις, κρατώντας μάλιστα, αλώβητο τον Ν. 4277/14 για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής. Τα δικαιώματα των κατοίκων για ελεύθερους καλά συντηρημένους και ασφαλείς χώρους με πρόσβαση σε όλους, για αναψυχή και άθληση, ποδοπατούνται για την προώθηση της εκμετάλλευσης των χώρων. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής με την Ρένα Δούρου, διευκολύνει αν όχι παροτρύνει κάθε μεγαλόσχημο επιχειρηματία προκειμένου να «επενδύσει», έχοντας εγγράψει στον προϋπολογισμό της πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ για φαραωνικά έργα ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας για το λαό μας. Η δημοτική αρχή ενώ δήλωνε πως θα υπερασπιστεί τους δημόσιους ελεύθερους χώρους και το άλσος της πόλης, στην πράξη δεν έκανε κάποια ουσιαστική προσπάθεια να ενημερώσει και κυρίως να κινητοποιήσει τους κατοίκους προκειμένου και η ίδια να μην είναι διαρκώς σε μια κατάσταση ιδιότυπης ομηρίας. 

Η παρεμπόδιση της κίνησης των απορριμματοφόρων έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην καθαριότητα και τη δημόσια υγιεινή της πόλης μας που μάλιστα σε συνθήκες αυξημένης θερμοκρασίας εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους. Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν τις απαράδεκτες επιθέσεις σε όποιον είχε διαφορετική γνώμη για το θέμα του γηπέδου από όψιμους υπερασπιστές του άλσους και της «νομιμότητας». Οι συγκεκριμένοι οπαδοί της ΑΕΚ πρέπει να σκεφτούν ότι τέτοιες ενέργειες δυσφημούν την ομάδα και την ιστορία της και να τερματίσουν την κατάληψη. Σε κάθε περίπτωση η χτεσινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Εξουσιοδοτεί μια ιδιωτική εταιρεία, να κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις του Δήμου. Φανταζόμαστε ότι αυτή η απόφαση εντελώς «τυχαία», βγήκε αμέσως μετά την συγκεκριμένη κίνηση των οπαδών.

Από την ανακοίνωση της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν.Ιωνίας – Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας – Μεταμόρφωσης
 
• Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε στο:
antarsyaif.wordpress.com/2018/06/08/antarsya-if-garaz/