Γράμματα και σχόλια
Έφυγε ο σύντροφος Λατίφ

Στις 29 Μαρτίου έφυγε από κοντά μας ο αγαπητός μας σύντροφος Λατίφ Μωχάμεντ. Ένας σύντροφος που αφιέρωσε τη ζωή του στο να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένειά του πίσω στο Πακιστάν, αλλά και τα παιδιά του που έχουν μεταναστεύσει για να βρουν μια καλύτερη προοπτική στην Ελλάδα. Αποτέλεσε ενεργό κομμάτι των αγώνων που δώσαμε μαζί με την Πακιστανική κοινότητα τα τελευταία χρόνια. 

Γνωρίσαμε τον Λατίφ στη γειτονιά των Κάτω Πετραλώνων το 2013, όταν μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα φασιστών στο σπίτι του, ανοίξαμε μεγάλη καμπάνια για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ότι οι γειτονιές μας είναι ανοιχτές για τους μετανάστες και όχι για τους ρατσιστές και τους φασίστες. Ο Λατίφ όχι μόνο δε φοβήθηκε να δώσει αυτή τη μάχη αλλά πρωτοστάτησε για να συσπειρωθεί όλο το κομμάτι των μεταναστών στη γειτονιά. Και το κερδίσαμε! Από εκείνη τη στιγμή και πέρα κερδήθηκε στις γραμμές της επαναστατικής αριστεράς, στο ΣΕΚ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δεν έλειψε από τις αντιρατσιστικές αντιφασιστικές μάχες μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ και την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας, αλλά και από τις μεγάλες εργατικές μάχες. Τελευταία φορά διαδηλώσαμε μαζί στα Πετράλωνα στις 18 Γενάρη, στην επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Ήταν παρών όχι μόνο στις κινηματικές μάχες αλλά και στις πολιτικές όπως η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως αντιπρόσωπος από την τοπική των Πετραλώνων. 

Είναι τιμής μας να έχουμε στις γραμμές μας, συντρόφους σαν τον Λατίφ, μετανάστες εργάτες, τα ταξικά μας αδέρφια. Πιστεύουμε ότι η παρουσία του Λατίφ στις γραμμές της επαναστατικής αριστεράς δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα για τους αδερφούς και τις αδερφές μας, τους μετανάστες και τις μετανάστριες. 

Ευχόμαστε καλή δύναμη στην οικογένειά του στο Πακιστάν αλλά και στους γιους του εδώ στην Ελλάδα. Υποσχόμαστε να φτάσουμε τη μάχη που δίναμε μαζί με το Λατίφ, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, για χαρτιά και δικαιώματα για όλους, μέχρι το τέλος. Θα νικήσουμε!

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Πυρήνας Πετραλώνων