Η Αριστερά
Στηρίξτε την εφημερίδα της Αριστεράς που επιμένει

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μάη κι όλος ο κόσμος της Αριστεράς αγανακτεί με τους συμιβασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, που καμώνεται ότι μπορεί να σταματήσει τη Δεξιά και την Ακροδεξιά στήνοντας «προοδευτικές συμμαχίες» με τα ρετάλια της κεντροαριστεράς. 

Για να μην πισωγυρίσουμε στο Μητσοτακέικο, για να τσακίσουμε τους φασίστες, για να υπερασπίσουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν με τα μνημόνια, για να συγκρουστούμε με το σεξισμό, τις διακρίσεις και την καταπίεση, χρειαζόμαστε δυνατό εργατικό κίνημα και μια Αριστερά που επιμένει αντικαπιταλιστικά. 

Η Εργατική Αλληλεγγύη στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό του κόσμου που παλεύει, προβάλοντας την εναλλακτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Ξεκινάμε οικονομική εξόρμηση για να μπορούμε να συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή σε όλα τα μέτωπα. Αλλά και να δώσουμε με επιτυχία και τη μάχη των πολλαπλών εκλογών, κόντρα στο ανοιχτά αντιδημοκρατικό μέτρο να υποχρεώνεται κάθε συνδυασμός να πληρώνει για τα ψηφοδέλτια που θα στείλει στα εκλογικά τμήματα, μέτρο αποκλεισμού των συνδυασμών που δεν διαθέτουν πλούσιους  χορηγούς.

Εμείς στηριζόμαστε μόνο στις ενισχύσεις τις δικές σας, των αναγνωστών και των υποστηρικτών της εφημερίδας, στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, στη νεολαία, στον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων.  

Κάθε ευρώ που στέλνετε κάνει διαφορά!
 
Στόχος 50.000 ευρώ

Στις μέρες του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της ισλαμοφοβίας βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από την αισχρή προπαγάνδα των «κυρίαρχων ΜΜΕ». Εκεί που όλα δικαιολογούνται και που οι ίσες αποστάσεις είναι καταφανώς κλείσιμο του ματιού σ’ αυτά που μας πληγώνουν και «πλυντήριο» στην ακροδεξιά.

Η διεθνής μέρα δράσης στις 16 Μάρτη έδειξε τη θέληση όλων των λαών να αντιταχτούμε στις τραγικές πολιτικές των κυβερνήσεων που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού και της ισλαμοβίας. Έδειξε τη δύναμη του κινήματος που βγαίνει στους δρόμους από τις ΗΠΑ και τη Ν. Ζηλανδία μέχρι την Αθήνα, διεκδικώντας πόλεις ανοιχτές για πρόσφυγες και μετανάστες και κλειστές για τους φασίστες. Ένα βροντερό όχι στον φασισμό, το ρατσισμό και την ισλαμοφοβία, όχι στις κάθε είδους διακρίσεις, ακούστηκε από όλες και όλους μας.

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι μία ξεκάθαρη φωνή, δίπλα στους μετανάστες, τους πρόσφυγες και κάθε καταπιεσμένο. Ενημερώνει συστηματικά για τη δίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μάχεται την αδικία και το ρατσισμό, μελετά με συνέπεια τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή για να μπορεί να έχει ο κάθε αναγνώστης μια συνολική εικόνα ώστε να μην παραπληροφορείται και άφοβος πλέον να μπορεί να πάρει μέρος στη δράση. Αξίζει να την ενισχύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε!

Άννα Στάμου
Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας

H συμβολή της Εργατικής Αλληλέγγύης στους αγώνες της εργατικής τάξης και στα χρόνια της «κρίσης» και των μνημονίων είναι δεδομένη. Ιδιαίτερα την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν αριστεροί ψηφοφόροι πίστεψαν πως η διαχείρηση μιας οικονομικής κρίσης με τα παραδοσιακά εργαλεία του καπιταλισμού από ένα αριστερό κόμμα θα μπορούσε να φέρει κάποια αποτελέσματα και απογοητεύτηκαν.

Η εφημερίδα ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή θυμίζοντας σε όλους πως υπάρχει αριστερά που δεν συμβιβάζεται, δε φοβάται, δε φλερτάρει με την εξουσία, είναι μέσα στους εργατικούς αγώνες και τους οργανώνει. Υπάρχει αριστερά που πρωτοστατεί στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα και δίνει μάχες με τους φασίστες σε όλα τα μέτωπα. Από τις αίθουσες των δικαστηρίων μέχρι τα συνδικάτα, τους δρόμους και τις γειτονιές. Υπάρχει αριστερά που επιμένει ότι η εναλλακτική στην κρίση του συστήματος και τη χρεοκοπία του ρεφορμισμού είναι το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που παλεύει για διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών και εργατικό έλεγχο.

Αυτή την αριστερά στηρίζουμε ενισχύοντας την Εργατική Αλληλεγγύη!

Γιούλη Καλοφωλιά
υποψήφια «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», ΚΕΕΡΦΑ Κουκακίου – Ν. Κόσμου

Είμαι εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα βρισκόμασταν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις που θα έφερνε η νέα διαδικασία ΑΣΕΠ που ήθελε να περάσει η διοίκηση.

Η Εργατική Αλληλεγγύη από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας. Δημοσιοποιούσε τον αγώνα μας γράφοντας κάθε βδομάδα στις σελίδες της. Συνέβαλε στην οργάνωση της μεγάλης αλληλεγγύης που δεχτήκαμε από πολλά πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και από εργαζόμενους, από μια σειρά εργατικούς χώρους που διακινείται κάθε βδομάδα η εφημερίδα χέρι χέρι. 

Είναι σημαντικό να ενισχύσουμε την Εργατική Αλληλεγγύη. Με το διάβασμά της, την διάδοσή της και με την οικονομική ενίσχυση.

Πετύχαμε μια πρώτη νίκη στον Άγιο Σάββα και συνεχίζουμε! Με συμπαραστάτη την εφημερίδα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που με τις δυνάμεις της στέκεται στο πλευρό όλων των εργαζόμενων, σε κάθε αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Για να τα πάρουμε όλα πίσω! Αυτό είναι και το κεντρικό σύνθημα και στην δημοτική κίνηση «Ανταρσία στην Κοκκινιά», στο ψηφοδέλτιο της οποίας επέλεξα να είμαι υποψήφια.

Φιλιώ Φραγκάκου
εργαζόμενη νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Για πρώτη φορά φέτος η 8 Μάρτη, παγκόσμια ημέρα των γυναικών, μετατράπηκε σε απεργία που στήριξαν δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες. Ήταν ένα σπουδαίο βήμα μπροστά, σταθμός για να συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση, ενάντια στις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς, ενάντια στην κατάπτυστη πρόταση αλλαγής του Ποινικού Κώδικα που ρίχνει στα μαλακά φασίστες και βιαστές. 

Όλα ξεκίνησαν με την έκδοση του βιβλίου της Μ. Στύλλου «Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών». Γύρος εκδηλώσεων σε χώρους δουλειάς, μια από τις οποίες έλαβε χώρα στο εργοτάξιο της Διεύθυνσης Καθαριότητας όπου εργάζομαι.  Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, συστήσαμε  την Ένωση για τις Γυναίκες της Δ/νσης Καθαριότητας στην οποία συμμετέχουν εργάτριες και εργάτες που πρωτοστατούν στις μάχες του κλάδου. Οργανωθήκαμε και συμμετείχαμε στην κίνηση για την 8 Μάρτη και μια βδομάδα αργότερα στο αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό Συλλαλητήριο  στις 16 Μάρτη. 

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι η εφημερίδα των εργατριών και των εργατών που παλεύουμε να τα πάρουμε όλα πίσω και ν’ αλλάξουμε τον κόσμο. Προβάλει, στηρίζει και οργανώνει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, αλλά ταυτόχρονα επιμένει ν’ ανοίγει και να δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα «δύσκολα» αλλά και τόσο σημαντικά ζητήματα: πώς θα ξεριζώσουμε τον σεξισμό και την καταπίεση, πώς θα πολεμήσουμε τον εθνικισμό, πώς θα σταματήσουμε το δηλητήριο του ρατσισμού και την απειλή του φασισμού;

Στηρίζουμε την οικονομική εξόρμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης γιατί χρειαζόμαστε μια δυνατή φωνή που παλεύει για μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, για παιδικούς σταθμούς  και κράτος πρόνοιας, για να μην φορτώνονται στις γυναίκες τα βάρη της φροντίδας των παιδιών και των γερόντων. Μια δυνατή φωνή συνολικής αντίστασης στα καπιταλιστικά συμφέροντα και τις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημάρχων.

Μαρία Αμπελιώτη
εργαζόμενη Διεύθυνση Καθαριότητας Δ.  Αθήνας, Κίνηση για απεργιακή 8 Μάρτη