Εργατικό κίνημα
ΕΡΤ: Όχι ξανά “μαύρο” στους εργαζόμενους

Στη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αγγελίδη προχώρησε η διοίκηση της ΕΡΤ, με αφορμή σχόλιά του στο φέισμπουκ που επιδοκίμαζαν τις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο. Για τη διοίκηση της ΕΡΤ “είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες ακραίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε στέλεχος της ΕΡΤ, απαξιώνοντας το κράτος δικαίου, και υπονομεύοντας έτσι την ουδετερότητα, την αμεροληψία και το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”. 

Ο ίδιος, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης, σχολίασε μεταξύ άλλων.“Σε ότι αφορά λοιπόν τους απειλούντες και τους παρακινητές τους, ενδεχομένως και εντός του εργασιακού μας χώρου, έχω να πω, πως φόβο αισθάνονται μόνο οι δειλοί. Και εγώ όπως είδατε δεν είμαι με τους δειλούς και τους προσκυνητές, αλλά με τους άλλους που δεν το βάζουν κάτω και μάχονται στα πεζοδρόμια των αγώνων για μια κοινωνία ανθρώπινη”. 

Πράγματι ο Νίκος Αγγελίδης είναι ένας αγωνιστής δημοσιογράφος, περήφανος για τις ιδέες του. Βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο “μαύρο”, παρουσιάζοντας την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση για λογαριασμό της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, ενώ μαζί με τη συνάδελφό του Βίκυ Χαϊνά, παρουσίασαν την πρώτη εκπομπή την ημέρα της επίσημης επαναλειτουργίας της ΕΡΤ στις 11 Ιούνη του 2015. 

Τη διοίκηση της ΕΡΤ για την ανακοίνωσή της εις βάρος του Ν.Αγγελίδη, καταγγέλει και ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια. “Για όσους βρέθηκαν το Σάββατο 5 Οκτώβρη στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο, απαξίωση του κράτους δικαίου ήταν η απαγόρευση της πορείας που οργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τα Προπύλαια και που η αστυνομία και τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη την σταμάτησαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, απαγορεύοντας της να διαδηλώσει. 

Απαξίωση του κράτους δικαίου είναι η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ. Πάει πολύ η διοίκηση της ΕΡΤ να μιλάει για δημοσιογραφική δεοντολογία την ώρα που οι εκφράσεις τύπου «λαθρομετανάστες» δίνουν και παίρνουν στις τηλεοπτικές της συχνότητες, και τα δελτία ειδήσεών της αποτελούν κυβερνητική προπαγάνδα του χειρίστου είδους.

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, ότι όπως δεν την αφήσαμε το 2013 να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ έτσι δεν θα την αφήσουμε και τώρα, να ρίξει «μαύρο» σε αγωνιστές που στήριξαν τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και παλεύουν για μια ΕΡΤ που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας για πραγματική ενημέρωση”, σημειώνει ο Συντονισμός.