Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από το Αμαλία Φλέμινγκ

Την αγανάκτηση φορέων και σωματείων από το χώρο της Υγείας και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η κίνηση της κυβέρνησης να πάρει μια ολόκληρη πτέρυγα από το νοσοκομείο Αμ.Φλέμιγκ, προκειμένου να “μαντρώσει” ανήλικους πρόσφυγες. Η πτέρυγα Μπόμπολα είναι κλειστή από το 2013 όταν ο Άδωνις, ως τότε υπουργός Υγείας, είχε βάλει στόχο να κλείσει 50 νοσοκομεία. Με απανωτές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι απέτρεψαν το κλείσιμο του Αμαλία Φλέμινγκ. 

“Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Χρυσοχοΐδης με πρόσχημα την στέγαση ανηλίκων προσφύγων θέλουν να αποτελειώσουν το Αμαλία Φλέμινγκ παραχωρώντας την πτέρυγα αυτή στο Υπ. Δημόσιας Τάξης και στην Αστυνομία” καταγγέλλει το Συντονιστικό Νοσοκομείων. “Είναι υποκριτές και ψεύτες γιατί είναι η ίδια κυβέρνηση που κλείνει άλλα δημόσια κτίρια που φιλοξενούν πρόσφυγες π.χ το σχολείο στην Πρασσά κλπ. Είναι η ίδια κυβέρνηση που κόβει το ΑΜΚΑ και άρα την πρόσβαση στη Δημόσια Υγεία για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Και τώρα τάχα κόπτονται για τους πρόσφυγες. Απαιτούμε την πλήρη επαναλειτουργία της πτέρυγας «Μπόμπολα» όπως ακριβώς το ζητάνε οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους, και ταυτόχρονα απαιτούμε το άνοιγμα ανθρώπινων δημόσιων δομών μέσα στις πόλεις μας, ανοιχτών για όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τα νοσοκομεία, σχολεία, δημοτικές υπηρεσίες ορθάνοιχτα γι’ αυτούς”. 

Ως προσχηματική και υποκριτική χαρακτηρίζει την επιλογή της πτέρυγας Μπόμπολα το Σωματείο Εργαζομένων του Αμ. Φλέμιγκ, “καθώς ο κύριος στόχος είναι να κλείσει οριστικά η Πτέρυγα αυτή του Νοσοκομείου, να καλυφθεί επικοινωνιακά με την 'ανθρωπιστική' πρόφαση της ανακούφισης προσφυγόπουλων και να 'θαφτούν' οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των κατοίκων”. Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι δηλώνουν στο πλευρό των προσφύγων. 

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΕΕΡΦΑ χαρακτηρίζοντας “απύθμενο το θράσος αυτής της κυβέρνησης”.