Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Εκδηλώσεις της ΚΕΕΡΦΑ: “21 Μάρτη, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, στην φυλακή οι νεοναζί, στοπ στις “επιτροπές αγανακτισμένων”

Ένα ακόμη θετικό βήμα συζήτησης, συντονισμού και δράσης στο 6ο διαμέρισμα της Αθήνας έγινε την περασμένη Τρίτη στην εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με θέμα  “21 Μάρτη, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, στην φυλακή οι νεοναζί, στοπ στις “επιτροπές αγανακτισμένων”. Την εκδήλωση -που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο του Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη- άνοιξαν με τις ομιλίες τους η Λήδα Καζαντζάκη πανεπιστημιακός, ο  Γιώργος Πίττας δημοσιογράφος και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και ο Χρήστος Σκάντζας από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κυψέλης Το Μυρμήγκι. 

Η Λήδα τόνισε ότι οι ακροδεξιές φωνές προσπαθούν ξανά να κάνουν την εμφάνισή τους στην περιοχή και γι' αυτό μεγαλώνει η ανάγκη ο καθένας και η καθεμία να υψώσουμε ανοιχτά τη φωνή της αλληλεγγύης και μέσα στην καθημερινότητά μας. Ο Χρήστος ανέλυσε την “θανατοπολιτική” που ακολουθεί η ΕΕ και η κυβέρνηση πάνω στο προσφυγικό ζήτημα ενώ ο Γιώργος τόνισε την διάσταση της διεθνούς αντίστασης στο ρατσισμό, την ισλαμοφοβία και την ακροδεξιά και την ανάγκη του συντονισμού στις 21 Μάρτη του 2020.

Στη συζήτηση έγινε ενημέρωση σχετικά με την πετυχημένη μαζική και ενωτική παρέμβαση που πραγματοποίησε στο 6ο Κοινοτικό συμβούλιο μερικές μέρες νωρίτερα κόσμος της περιοχής κόντρα στην απόπειρα της “επιτροπής κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα” να κάνει την εμφάνισή της εκεί ενάντια σε δομή για ασυνόδευτους ανήλικους.

Το λόγο πήραν ανάμεσα σε άλλους η Ντίνα Γκαρανέ, μέλος του ΔΣ της Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σάνφο, φοιτητής στα ΤΕΙ και ο Δημήτρης Μακριδάκης ο οποίος και πρότεινε μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις με στόχο την κινητοποίηση και το συντονισμό των κοινοτήτων μεταναστών και όλων των συλλογικοτήτων της περιοχής, σαν επόμενα βήματα εν όψει της 21ης Μάρτη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση τέθηκαν προτάσεις για μια εκδήλωση στην πλατεία Κυψέλης και πικετοφορία στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Πετράλωνα

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 7μμ στην Αίθουσα του 3ου Κοινοτικού Διαμερίσματος (Τριων Ιεραρχών 74) θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στα Πετράλωνα (και όχι την Τετάρτη 11/12 στο "Βοτανοπωλείο”) μετά από ενημέρωση του πρωτοβάθμιου Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και την καταγγελία που γνωστοποίησε στην ΚΕΕΡΦΑ σχετικά με το Βοτανοπωλείο. 

Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα το σωματείο: “το Βοτανοπωλείο, το 2014, πρωτοστάτησε στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού μέσω του δικαστηρίου που έχει ξεκινήσει έκτοτε -το οποίο πλέον το τρέχει το τμήμα προστασίας κράτους και δημοκρατικού πολιτεύματος της ΓΑΔΑ- με την κατηγορία του εκβιασμού. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που είχαν προσφύγει στις νόμιμες διαδικασίες για τα δεδουλευμένα τους τότε, καθώς και το ΔΣ του σωματείου κατηγορείται μέχρι σήμερα, ότι τα λεφτά που ζητούσε δεν ήταν δεδουλευμένα αλλά προϊόν εκβιασμού, με το δικαστήριο να ορίζεται μετά από χρόνια αναβολών στις 19 του Δεκέμβρη 2019, δηλαδή σε 14 μέρες. Θεωρούμε ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης από μέρους σας να μην πραγματοποιήσετε εκεί την εκδήλωσή σας, στηρίζοντας τον αγώνα μας να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την αξιοπρέπεια στους χώρους δουλειάς μας...  συντροφικά, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού”.

“Μπροστά στη δίκη της 19 Δεκέμβρη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαρατασσόμαστε ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου Μαγείρων και Σερβιτόρων”, αναφέρει η απάντηση της ΚΕΕΡΦΑ.