Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πρόσφυγες Καλοδεχούμενοι: Από τα Camp στις 21 Μάρτη

Μετά τη μεγάλη συμμετοχή προσφύγων και προσφυγισσών στην απεργιακή 8 Μάρτη, η καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ στα στρατόπεδα για τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού συνεχίζεται με πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες.

Στην Κόρινθο η συμμετοχή οργανώθηκε από ομάδα προσφύγων από διαφορετικές χώρες, που συγκροτήθηκε μετά από επισκέψεις αντιπροσωπείας μελών της ΚΕΕΡΦΑ. Προτού η ΚΕΕΡΦΑ φέρει το πολύγλωσσο υλικό για τις 8 και τις 21 Μάρτη, η ομάδα αυτή των προσφύγων είχε κάνει την προεργασία και έτσι οι συμμετοχές για την ημέρα των γυναικών ήταν πολλές. Οργανώνεται επόμενη επίσκεψη στο στρατόπεδο της Κορίνθου με σκοπό να είναι ακόμη μεγαλύτερη η συμμετοχή στις 21 Μάρτη.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται δύο ακόμα επισκέψεις των τοπικών ΚΕΕΡΦΑ στο στρατόπεδο των Διαβατών εν όψει της 21 Μάρτη. Επιπλέον στην εκδήλωση της 13/3 που οργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης (βλ. σελίδα 17) θα συμμετάσχει ως ομιλητής ένας πρόσφυγας από τα Διαβατά ενώ θα γίνει και ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή στην επίσκεψη-εξόρμηση. Γίνεται, τέλος, προσπάθεια στην επίσκεψη να πάρουν μέρος εργαζόμενοι από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και να έχει η πρωτοβουλία αυτή την υποστήριξη της ΕΝΙΘ.

Επισκέψεις

Οι τοπικές ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Αθήνας οργανώνουν επισκέψεις στο στρατόπεδο της Μαλακάσας, όπου η συμμετοχή στην απεργιακή 8 Μάρτη ήταν πολύ μαζική. Παράλληλα θα οργανωθεί οικονομική καμπάνια για τα πούλμαν και τα υλικά, με κάλεσμα σε μια σειρά σωματεία εκπαιδευτικών, υγειονομικών κ.ά. να ενισχύσουν.

Στο Σχιστό η καμπάνια για τις 21 Μάρτη γίνεται από πρόσφυγες που συμμετείχαν και στο μαζικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 5/3, και ενός ακόμη που οργανώθηκε στο ΣΕΚ και θα οργανώσει τη συμμετοχή των προσφύγων μαζί με τον πυρήνα του.

Η τοπική ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης βάζει πρόγραμμα δράσεων για τις τελευταίες ημέρες πριν την 21 Μάρτη και ανάμεσα σε άλλα το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου, αφισοκολλήσεις και μια ακόμη επίσκεψη στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου –μάλιστα οι αλληλέγγυοι έχουν συγκεντρώσει και άλλα απαραίτητα είδη για να τα προσφέρουν στους κατοίκους του στρατοπέδου.

Εκδήλωση με ομιλητές πρόσφυγες από το στρατόπεδο Κατσικά ετοιμάζει η ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων. Η συμμετοχή προσφύγων/ προσφυγισσών στις 8 Μάρτη ήρθε ύστερα από πολιτική συζήτηση με μια ομάδα από το στρατόπεδο και τη συνεργασία με εθελοντές που κάνουν δραστηριότητες για τους πρόσφυγες. Επιπλέον η τοπική ΚΕΕΡΦΑ Ιωαννίνων θα απευθυνθεί στον φοιτητικό σύλλογο Ιατρικής, στον σύλλογο ΔΕΠ και στον σύλλογο εστιακών φοιτητών για οικονομική ενίσχυση για το πούλμαν και τη μικροφωνική.