Κορονοϊός
Αγώνας! Για να σώσουμε ζωές: Πρόγραμμα δράσης στα Νοσοκομεία

Συνέχεια στις επιτυχημένες κινητοποιήσεις της 7 Απρίλη, με ένα μεγάλο πρόγραμμα δράσης που ξεκινά τη βδομάδα μετά το Πάσχα και κορυφώνεται στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε το Συντονιστικό των Νοσοκομείων στην πανελλαδική διαδικτυακή του συνέλευση στις 16/4.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Συντονιστικού:

«Την εβδομάδα μετά το Πάσχα οργανώνουμε παντού συσκέψεις – γενικές συνελεύσεις στα προαύλια, ενεργοποιώντας τις επιτροπές αγώνα που δούλεψαν για τις 7 Απρίλη. Σε αυτές τις συσκέψεις ανοίγουμε το ζήτημα των συμβασιούχων και φροντίζουμε να μάθουμε τα σχέδια των διοικήσεων. Ξαναβάζουμε το ζήτημα των ατομικών μέσων προστασίας αφού στα νοσοκομεία μας για πολλούς μήνες θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον κορονοϊό, ξαναβάζουμε το ζήτημα των μαζικών προσλήψεων, ξεσκεπάζουμε τις διοικητικές αυθαιρεσίες και συμπαραστεκόμαστε αλλά και οργανώνουμε τους συναδέλφους εργολαβικούς εργαζόμενους που σε πολλά σημεία παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ. 

Οργανώνουμε την νέα μέρα δράσης της ΟΕΝΓΕ στις 28 Απρίλη και την μετατρέπουμε από μία συμβολική δράση για τα θύματα συναδέλφους μας στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και διεθνώς σε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις διεκδικώντας τα παραπάνω. 

Αντιμετωπίζουμε την Πρωτομαγιά σαν ένα ολόκληρο τριήμερο δράσης και ξεσηκωμού στα νοσοκομεία μας. Την Πέμπτη 30 Απρίλη ξεσηκώνουμε τους συναδέλφους μας με περιοδείες, την Πρωτομαγιά ανήμερα απεργούμε κα διαδηλώνουμε με τα δικά μας μέτρα ασφαλείας και όχι αυτά της ΕΛΑΣ, βροντοφωνάζοντας «ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ –ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ», και το Σάββατο 2 Μάη βγαίνουμε στις γειτονιές μας με τις ποδιές και τις μάσκες μας καλώντας όλους σε κλιμάκωση των αγώνων απέναντι στις επιθέσεις που έρχονται διεθνώς και στην Ελλάδα, τώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει άγρια. 

Συνεχίζουμε την απεύθυνσή μας για απεργιακή κλιμάκωση και όχι για στάση αναμονής στα πρωτοβάθμια σωματεία μας, τις Ομοσπονδίες μας, την ΑΔΕΔΥ, τα εργατικά κέντρα κτλ».