Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο άνθρωπος που μέχρι τις 10 Μαρτίου διαφήμιζε τηλεοπτικώς τις κρέμες του κατά του κορονοϊού με την ονομασία «Βυζαντινόν» μέχρι που αναγκάστηκε να παρέμβει ο εισαγγελέας ύστερα από την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Σύμφωνα με αυτήν ο Βελόπουλος με τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, αποβλέπει στην αύξηση των πωλήσεων. Ο Βελόπουλος κατήγγειλε τον ΦΣΑ για «αισχροκέρδεια».
Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι “ο άνθρωπος”, “ο πατριώτης”, που το 2018 πριν γίνει βουλευτής δήλωνε καθαρό εισόδημα 8.400 ευρώ αλλά είχε 434.282 ευρώ καταθέσεις στην Deutsche Bank σύμφωνα με τα τελευταία πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο άνθρωπος που στις 5 Μαϊου κατέθεσε dvd στη Βουλή για να “αποδείξει” ότι οι μετανάστες στη Μόρια κλέβουν τα τετράποδα κατοικίδια και τα τρώνε. «Οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι τα αδέσποτα έχουν εξαφανιστεί γύρω από τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων. Οι φιλοζωικές δεν γνωρίζουν το γιατί. Εγώ γνωρίζω ότι για ορισμένους από αυτούς τα αδέσποτα είναι εδέσματα».
Είχε προηγηθεί στις 4 Μαϊου ανάρτηση κατοίκου της Μόριας ότι είχε κλαπεί ο σκύλος του. Μόνο που την επόμενη μέρα σύμφωνα με την ανάρτηση του www.zoosos.gr ο σκύλος βρέθηκε ενώ το δεύτερο σκυλί που είχε κλαπεί είχε γυρίσει μόνο του. Φυσικά η είδηση θάφτηκε από τα ΜΜΕ. Όπως και η περιγραφή του Γ. Βαφειάδη, διασώστη του ΕΚΑΒ που τον Απρίλιο κλήθηκε να μεταφέρει ένα 16χρονο που ψυχοραγούσε μετά από συμπλοκή στη Μόρια: «Γύρω από το σχεδόν νεκρό σώμα του παιδιού στέκονται άπραγοι 6-7 αστυνομικοί και δύο αδέσποτα σκυλιά που γλείφουν το αίμα του παιδιού από τον δρόμο (...) αφαιρώ το σεντόνι από το φορείο, στρώνω με τον “συνάδελφο” μια κουβέρτα αλουμινίου».
Τα μεταναστόπουλα δεν έφαγαν τελικά τα σκυλιά. Ο Κυριάκος Βελόπουλος τρέφεται με ανθρώπους. Και κανένας εισαγγελέας δεν παρεμβαίνει.

