Κορονοϊός
Διατίμηση στα τεστ: Η τιμή, τιμή δεν έχει

Δεν πρόλαβε καν να νομοθετηθεί το πλαφόν στις τιμές των τεστ για κορονοϊό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στα 10 ευρώ για το rapid και στα 40 ευρώ για το μοριακό, και ο Άδωνις ανακοίνωσε την αύξησή του. Συγκεκριμένα, διπλασίασε τη τιμή του rapid στα 20 ευρώ και αύξησε την τιμή του μοριακού στα 60.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έτρεξε να ικανοποιήσει τα αφεντικά των Διαγνωστικών Κέντρων που διαμαρτυρήθηκαν για το πλαφόν στην τιμή των τεστ και απείλησαν ανοιχτά με διακοπή τους. Κι ένα μέτρο, που όχι μόνο ήρθε πολύ αργά (αφού για μήνες τα διαγνωστικά και οι ιδιωτικές κλινικές κερδοσκοπούσαν με τις τιμές) αλλά ήταν και ανεπαρκές (τα τεστ έπρεπε χωρίς δεύτερη κουβέντα να γίνονται δωρεάν, μαζικά και τακτικά), κατέληξε σε παζάρι με κερδισμένους ξανά τους ιδιώτες.

Εξοργιστικό είναι και το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα διαγνωστικά που εκβιάζουν στις πλάτες της Δημόσιας Υγείας δεν κάνουν ούτε τεστ στο προσωπικό τους. Όπως και το γεγονός ότι εργατικοί χώροι, γηροκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ γίνονται καθημερινά εστίες υπερμετάδοσης χωρίς κανέναν έλεγχο, αλλά για την κυβέρνηση αυτό που προέχει είναι να μην πληγεί η τσέπη των ιδιωτών.