Κορονοϊός
Σχολεία στο έλεος της πανδημίας

4/2, Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στα Χανιά. Φωτό: ΣΕΚ Χανίων

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε την Τρίτη 16/3 η ΕΛΜΕ Χανίων, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας για να μην αφήνονται «τα σχολεία στο έλεος της πανδημίας».
Όπως καταγγέλουν οι καθηγητές των σχολείων στα Χανιά, «μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση που φροντίζει για την εικόνα της κι αδιαφορεί για την υγεία μας. Η σχολική χρονιά ουσιαστικά χάνεται γιατί δεν πήραν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων… Αραίωση του μαθητικού πληθυσμού δεν φρόντισαν να έχουμε κι ενώ εμείς διεκδικούσαμε έως 15 μαθητές ανά τάξη η Διοίκηση πίεζε για “εφαρμογή του νόμου” σα να μην υπήρχε η πανδημία. Περισσότερα μαθητικά δρομολόγια δεν έβαλαν, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται στα λεωφορεία. Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας δεν προσέλαβαν. Rapid test σε τακτά χρονικά διαστήματα δεν έκαναν. Άδειες ειδικού σκοπού δόθηκαν ελάχιστες με αποτέλεσμα συνάδελφοι να κινδυνεύουν μέσα σε πολυπληθείς τάξεις.
Ενώ η πανδημία απαιτεί σοβαρή υγειονομική επιτήρηση η κυβέρνηση απαντά με σκληρή αστυνομική επιτήρηση, με οριζόντια λοκντάουν και ανόητες απαγορεύσεις, με πρόστιμα, με άγρια καταστολή και ξυλοδαρμούς πολιτών και κυρίως νεολαίας. Το ΥΠΑΙΘ επωφελείται του εγκλεισμού και των απαγορεύσεων κι επιχειρεί να εφαρμόσει ότι πιο αντιδραστικό και αντιεκπαιδευτικό μπορεί».