Εργατικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία 16/8

12/8, Συγκέντρωση νοσοκομειακών στο ΥΜΑΘ. Φωτό: Ευκλείδης Μακρόγλου

Με μαζική συμμετοχή συνεχίστηκαν μέσα στον Αύγουστο οι στάσεις εργασίας και οι κινητοποιήσεις ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις απειλές απολύσεων των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Τετράωρη στάση Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην είσοδο της 5ης ΥΠΕ πραγματοποίησαν την Δευτέρα 16 Αυγούστου όλα τα σωματεία της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλία, ενώ τέσσερις μέρες πριν, πεντάωρη στάση και μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. 

Εκατοντάδες εργαζόμενες/οι από όλα τα νοσοκομεία της πόλης αλλά και από το Γ.Ν. Κιλκίς συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΥΜΑΘ. Από όλες τις τοποθετήσεις των σωματείων που συμμετείχαν, κοινή συνισταμένη ήταν η οργή ενάντια στην ασυδοσία της κυβέρνησης που επιμένει στο μέτρο της υποχρεωτικότητας απειλώντας με διαθεσιμότητες στα νοσοκομεία από 1η Σεπτέμβρη. Τονίστηκε ότι με αυτόν τον τρόπο μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία του ΕΣΥ, αφού πολλά τμήματα νοσοκομείων κινδυνεύουν να κλείσουν εντελώς αν εφαρμοστεί το μέτρο. 

Οι εργάτες και οι εργάτριες της Υγείας έδειξαν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ότι η επίθεση της κυβέρνησης που αποσκοπεί στις απολύσεις δεν πρόκειται να περάσει. Ήδη το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν. Παπαγεωργίου καλεί σε νέα συγκέντρωση στο νοσοκομείο την ερχόμενη Τρίτη 17/8, στις 11.00πμ, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία των νοσοκομείων της πόλης να συμμετέχουν με αποφάσεις για στάση εργασίας. Και στις 26/8, όλοι/ες δίνουν ραντεβού στο ΥΜΑΘ στις 11.00, συμμετέχοντας στην πανελλαδική στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι μάχες όμως δεν σταματούν εκεί: επόμενος μεγάλος σταθμός θα είναι το διήμερο της ΔΕΘ, με το καραβάνι της Υγείας την Παρασκευή 10/9 και τη διαδήλωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 11/9.