ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ

Συγκεκριμένα  το πρακτορείο Ευρώπη του Μπόμπολα και το πρακτορείο Αργος του Ψυχάρη προχώρησαν στην καταγγελία των συμβάσεων με τους εφημεριδοπώλες, μετά την απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος την 1/7 αναλαμβάνοντας τα ίδια τα πρακτορεία τη διανομή.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας μέλη του σωματείου εφημεριδοπωλών είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα πρακτορεία Αργος και Ευρώπη, εμπόδιζαν τη διακίνηση των εφημερίδων, μπλοκάροντας με ανθρώπινες αλυσίδες και οχήματα τις εξόδους με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να κινηθούν τα φορτηγά διανομής Τύπου και σε πολλά σημεία να μην φθάσουν εφημερίδες. Οι μεγαλοεκδότες δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν την αστυνομία και τα δικαστήρια προκειμένου να σπάσουν την κινητοποίηση των εφημεριδοπωλών. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις εργαζομένων που συμμετείχαν στην περιφρούρηση με άμεση παραπομπή τους στο αυτόφωρο.

«Προτιμάνε να έχουν αυτοί όλη τη πίττα από τη διακίνηση και να μην την μοιραστούν με κανένα, για να μπορέσουν να επιβάλουν και στη διακίνηση τις θεάρεστες εργασιακές τους σχέσεις και τους μισθούς που θέλουν. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας για να μην περάσουν από πάνω τους οι μεγαλοεκδότες», αναφέρουν σε ανακοίνωσή συμπαράστασης στον αγώνα των εφημεριδοπωλών οι Financial Crimes.