Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακάλυψε “δάκτυλο” ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ

Αφού περιέγραψε ότι 600 άτομα περιδιάβαιναν και έσπαγαν γραφεία βουλευτών στα Χανιά θέλησε να ρίξει και τις ευθύνες πιο συγκεκριμένα λέγοντας χαρακτηριστικά «Να βγείτε να πείτε ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από μεγαλόσχημους τίτλους, ανταρσίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο» και κάλεσε την Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις.

Η κόρη του…Δράκουλα τρομοκρατήθηκε από την οργή εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών σε όλη την Ελλάδα που δεν ανέχονται να τριγυρνούν στις πόλεις οι βουλευτές του ΓΑΠ που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και τα τσιράκια από το ΛΑΟΣ ή τη Δημοκρατική Συμμαχία που ήταν έτοιμοι να αλλάξουν τις ψήφους τους αν κινδύνευε η κυβέρνηση. Τον ίδιο φόβο νιώθουν και οι «γαλάζιοι» βουλευτές του Σαμαρά που ξέρουν ότι τα αντιμνημονιακά τους λογύδρια περνάνε μόνο μέσα στους τέσσερις τοίχους της αίθουσας της Βουλής.

Η Μπακογιάννη συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τους Πεταλωτήδες, τους Σηφουνάκηδες και τους Πρετεντέρηδες. Καταλαβαίνει ότι όλος ο κόσμος που αντιστέκεται προς την αριστερά κοιτάζει.

Για αυτό και χρησιμοποιεί παρόμοια χυδαία επιχειρήματα με τους παραπάνω για να επιτεθεί και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το ΚΚΕ κάνει ζημιά στον τουρισμό με τις απεργιακές φρουρές στο λιμάνι και τα πανό στην Ακρόπολη, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στα γιαουρτώματα των βουλευτών και τώρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ…καταστρέφει τα μισά Χανιά και πρέπει να συλληφθούν τα μέλη της.

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ξεκάθαρη: «Η αρχηγός της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" που κάνει πλάτες στη κυβέρνηση και ως γνήσια εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών προαλείφεται για υπουργεία σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Δεξιάς και χάνει την ψυχραιμία της μπροστά στην εκρηκτική είσοδο στο προσκήνιο χιλιάδων εργαζόμενων και νέων που δεν τηρούν το σαβουάρ βιβρ της καθεστωτικής πολιτικής ορθότητας. Μήπως περιμένει ότι ο λαός θα  ραίνει τους βουλευτές με ροδοπέταλα για την γενναία «εθνική» απόφαση να στηρίξουν τον Παπανδρέου και τους πλούσιους φίλους του στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ; Τόσο λίγη επικοινωνία με το οργισμένο λαϊκό αίσθημα έχουν; Η συκοφαντία και η λάσπη κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πέσει στο κενό».

Στον αντίποδα των γελοίων δηλώσεων, υπάρχει και η πραγματικότητα με τα δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες να δείχνουν την τρομακτική βία και τους τόνους χημικών (20 φορές πάνω από μια συνηθισμένη μέρα επεισοδίων, όπως οι ίδιοι το μετράνε) που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ και οι άλλες δολοφονικές ομάδες της Αστυνομίας κατά των απεργών και της νεολαίας το 48ωρο της Πανεργατικής Απεργίας.

Ανάμεσα στους εκατοντάδες τραυματίες, πολλά μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις με τα πανό των σωματείων και των συνδικάτων τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Σήφης Καυκαλάς, μέλος του ΝΑΡ και αγωνιστής από την εποχή της δικτατορίας. Την Αστυνομία συνόδευαν κατά τη σύλληψη του μπροστά στο Στέκι του Συντονισμού Σωματείων και Επιτροπών (Όθωνος και Αμαλίας) γνωστοί φασίστες που προσπαθούν να βάλουν πόδι και στην ΕΘΕΛ. Φορώντας μάσκες και κράνη και κρατώντας λοστάρια, απολάμβαναν την προστασία των ΜΑΤ και συζητούσαν σαν παλιοί φίλοι. Αντίθετα, ο Σ. Καυκαλάς που διαμαρτυρήθηκε για την αναίτια ρίψη χημικών στους απεργούς, σύρθηκε με τον πιο βάναυσο τρόπο και συνελήφθη από τους…Προστάτες του Πολίτη που πρόλαβαν την απαίτηση της Ντόρας…

Φρικτή επίθεση

Η Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου βρισκόταν στον Ευαγγελισμό με το μπλοκ από τους κατοίκους του Ζωγράφου και την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μας περιέγραψε την φριχτή επίθεση των ΜΑΤ.

«Είχαμε πάρει απόφαση από τη Λαϊκή Συνέλευση του Ζωγράφου να κατέβουμε στη διαδήλωση μπροστά από το Χίλτον για να εμποδίσουμε τους βουλευτές να περάσουν. Όταν φτάσαμε τα πράγματα ήταν πολύ ήρεμα, αλλά υπήρχε τεράστια αστυνομική δύναμη. Αιφνιδίως, σαν να εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία τα ΜΑΤ ξεκίνησαν να χτυπούν τους ανθρώπους που κρατούσαν τα πανό και βρισκόντουσαν μπροστά. Δεν είχε περάσει ούτε ένας βουλευτής. Χτυπούσαν περισσότερο όσους προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν. Εγώ βρισκόμουν δίπλα στο πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το δικό μας πανό που έλεγε «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω». Έφαγα μια πρώτη κλομπιά στο κεφάλι και έκανα μια ενστικτώδικη κίνηση να σκύψω καθώς φοράω γυαλιά και σκέφτηκα να μην σπάσουν και βρεθώ με τα κρύσταλλα στα μάτια. Στη συνέχεια δέχτηκα άλλα τρία χτυπήματα στο κεφάλι και πολλά ακόμα στην πλάτη καθώς γύρισα για να πάω προς τα πίσω. Έχω τέσσερα αιματώματα στο κεφάλι που τα βρήκαν οι γιατροί και πολλούς μώλωπες στην πλάτη και στους ώμους. Το κίνημα θα συνεχίσει, δεν υποχωρούμε. Η βία μας δυναμώνει. Αγκαλιάζουμε το αυθόρμητο κίνημα των πλατειών. Θέλουμε το αυθόρμητο να συνδεθεί με το οργανωμένο για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην ανατροπή. Τα γεγονότα μας δικαιώνουν. Αυτό το σύστημα δεν σηκώνει βελτιώσεις, μόνο με την ανατροπή μπορούμε να νικήσουμε».

Αυτά είναι δύο μόνο από τα δεκάδες περιστατικά ωμής βίας σε απεργούς. Από το Σύνταγμα μέχρι τον…Μπαϊραχτάρη και την Ακρόπολη τα ΜΑΤ του Παπουτσή ματοκύλισαν τις διαδηλώσεις μέσα σε ατμόσφαιρα που θύμιζε θάλαμο αερίων. Το μόνο που κατάφεραν είναι να φανεί ακόμα περισσότερο ότι αυτή η κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να ελέγξει αυτή τη στιγμή είναι το κτίριο της Βουλής. Μέχρι να πάρει το ελικόπτερο!