Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ασπρόπυργος: STOP στους φασίστες

Τρεις μετανάστες εργάτες σε αποθήκες αλυσίδας σούπερ μάρκετ δέχτηκαν επίθεση φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου όπως καταγγέλουν η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα».

Οι τρεις εργάτες σχόλασαν από την βάρδια τους στις 7 Δεκέμβρη, στις 10μμ, στην περιοχή της Μαγούλας και πήραν τα ηλεκτρικά τους ποδήλατα για να πάνε στα σπίτια τους στον Σκαραμαγκά και τον Ασπρόπυργο.

Ένα οργανωμένο τάγμα εφόδου φασιστών, ομάδα 10 περίπου ατόμων είχαν στήσει ενέδρα στην στροφή της Λεωφόρου ΝΑΤΟ προς Ασπρόπυργο. Ήταν κρυμμένοι πίσω από θάμνους, φορούσαν κουκούλες και είχαν σιδηρογροθιές.

Όταν πλησίασε ο Νομά Σα, ετών 41, με συνεπιβάτη τον Ασά Σαχ δέχτηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από πέντε κουκουλοφόρους που τους σταμάτησαν από μπροστά ενώ την ίδια ώρα άλλη ομάδα άρχισε τα χτυπήματα πισώπλατα. Ο Ασά Σαχ διέφυγε έχοντας δεχτεί χτύπημα στο κεφάλι και στην πλάτη. Ο Νομά Σά δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα με σιδηρογροθιές στο πρόσωπο και στην πλάτη που τον άφησαν αναίσθητο. Διακομίστηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο. Τα φασιστοειδή άρπαξαν τα ποδήλατα, τα κινητά και τα λεφτά των μεταναστών. Με την βοήθεια ενός περαστικού που σταμάτησε ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία. 

Στην καταγγελία τους ΚΕΕΡΦΑ και Πακιστανική Κοινότητα θυμίζουν ότι «η φασιστική δράση στη Γκορυτσά Ασπροπύργου έχει συνέχεια και μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής με πολλαπλές επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης και μηνύσεις των θυμάτων.

Ενέδρα

Και αυτή τη φορά τα φασιστοειδή έστησαν την ενέδρα τους εκεί που την έστηναν και παλιότερα, κοντά στο Καφέ Doll, χτυπώντας κάθε διερχόμενο μετανάστη εργάτη.

Μάλιστα, μέλη της περιβόητης φασιστικής ομάδας της Γκορυτσά έχουν πλέον καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη για τις επιθέσεις κατά των μεταναστών εργατών γης οι οποίες έγιναν παλιότερα.

Οι μέρες όπου ενεργοποιείται η φασιστική ομάδα των ορφανών της Χρυσής Αυγής, είναι οι μέρες της αντιΡομά υστερίας μετά την δολοφονική καταδίωξη της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, με τον Κώστα Φραγκούλη να χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης και με τις διωκτικές αρχές να στέλνουν το δολοφόνο αστυνομικό αντί στη φυλακή στο σπίτι του υπό περιορισμό.

Θυμίζουμε ότι στην ίδια περιοχή, ο χρυσαυγίτης τότε Κασιδιάρης είχε αποκαλέσει τους Ρομά σκουπίδια και καλούσε πογκρόμ εναντίον τους.

Η ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των προσφύγων και των μεταναστών, με επαναπροωθήσεις στα σύνορα, τους μαζικούς πνιγμούς και τις δολοφονίες, τις δολοφονικές επιθέσεις της ΕΛΑΣ κατά των Ρομά, τις εξώσεις προσφύγων και το μάντρωμα σε στρατόπεδα έξω από τις πόλεις, ανοίγουν την όρεξη στα φασιστοειδή για να προχωράνε σε επιθέσεις. 

Απαιτούμε τον άμεσο εντοπισμό και την σύλληψη των φασιστοειδών της Γκορυτσά Ασπροπύργου. 

Να συνεχίσουμε τη καμπάνια για τη καταδίκη των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό και να τσακίσουμε κάθε απόπειρα να στήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές. 

Καλούμε τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους που ετοιμάζονται για την απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Δεκέμβρη να καταδικάσουν τις φασιστικές επιθέσεις και να διεκδικήσουν την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών».