Εργατικό κίνημα
Κινητοποίηση στην ΕΡΤ3 6/12

6/12, Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από την ΕΡΤ3. Φωτό: Στέλιος Νικητόπουλος

Στον περιορισμό των εργαζομένων στα ιδιωτικά συνεργεία από διμελή σε μονομελή προέβη η διοίκηση της ΕΡΤ. Με κάλεσμά τους τα σωματεία ΠΑΣΥΜΗΤΕ - ΠΣΥΠΕΡΤ - ΣΕΚΟΧΕΡΤ - ΕΤΙΤΒΕ και ο Πανελλήνιος  Σύλλογος Σκηνοθετών & Διευθυντών Παραγωγής κάλεσαν την Τρίτη 6/12 σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3 στη Λ. Στρατού.

Η σχέση εργασίας σε αυτά τα συνεργεία αποτελεί μερική ιδιωτικοποίηση, διευκολύνοντας τη διοίκηση να αποφεύγει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το οποίο έχει ανάγκη ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Παρόλα αυτά περισσότεροι από πενήντα εργαζόμενοι-ες της ΕΡΤ κινητοποιήθηκαν κατά της απόφασης  της διοίκησης που στέλνει στην ανεργία εργαζόμενους/ες που μέχρι πρότινος ήταν αναγκαίο προσωπικό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την απόφαση αυτή χειροτερεύει επίσης τις συνθήκες και τις υποδομές για την παραγωγή του προγράμματος, εκτός της υποβάθμισης της ποιότητας της ενημέρωσης όπως αποδείχτηκε και με το πρόσφατο επεισόδιο του πυροβολισμού του 16χρονου Ρομά  από αστυνομικό. 

Οι διεκδικήσεις των σωματείων στην πρώτη αυτή κινητοποίηση είναι: ενάντια στον κυβερνητικό έλεγχο της ΕΡΤ, ενάντια στη συνεχή υποβάθμιση της ΕΡΤ3, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξήσεις στους μισθούς. Η Εργατική Αλληλεγγύη βρέθηκε μαζί με τους εργαζόμενους/ες στην κινητοποίηση όπως και με τις εξορμήσεις της στο χώρο για κάθε απεργία και εκδήλωση που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. 

Πέτρος Πομόνης, 
εργαζόμενος ΕΡΤ3