Εργατικό κίνημα
ΑΑΔΕ: Μέρες δράσης

Συγκέντρωση εργαζομένων του Υπ. Οικονομικών στην οδό Νίκης.

Τριήμερο κινητοποιήσεων πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Οικονομικών Τρίτη με Πέμπτη, 21-23/2, με καθημερινές συγκεντρώσεις στην Νίκης, με αίτημα την απόδοση της Προσωπικής Διαφοράς σε όσους συναδέλφους τους δεν την λαμβάνουν. Παρότι την Τρίτη και την Πέμπτη το κάλεσμα ήταν πρωτοβουλία των ίδιων των υπαλλήλων και όχι των συνδικάτων, και την Τετάρτη κάλεσε μόνο η ΟΣΥΟ από όλες τις Ομοσπονδίες του Υπουργείου και μάλιστα χωρίς στάση εργασίας, εκατοντάδες ανταποκρίθηκαν στα ραντεβού αξιοποιώντας ακόμα και 2ωρες άδειες προκειμένου να βρεθούν στον δρόμο και να πιέσουν την κυβέρνηση. Ο Υπουργός αυτή την φορά έδωσε αόριστες υποθέσεις ρίχνοντας το “μπαλάκι στον Πρωθυπουργό”.

Συνολικά κλείνουν 4 χρόνια που η Νέα Δημοκρατία προκλητικά αγνοεί το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων, ενώ στο ίδιο διάστημα νομοθέτησε ένα εκτρωματικό Ειδικό Μισθολόγιο στην ΑΑΔΕ όπου συνδέεται ο μισθός με την Αξιολόγηση του υπαλλήλου. Ταυτόχρονα ο αγώνας αντιμετωπίζει εμπόδια και από την πλειοψηφία των ίδιων των συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) οι οποίες αρνούνται αφενός οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση (από το 2018 μέχρι σήμερα έχει γίνει μόλις μια 24ωρη για το θέμα αυτό), αφετέρου περιορίζουν το αίτημα μόνο για όσους εργάζονται στο Υπ. Οικονομικών, αφού για την ΑΑΔΕ συντάσσονται με το μισθολογικό μοντέλο της Διοίκησης, διασπώντας έτσι τους εργαζόμενους. Ωστόσο οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν ότι στην περίοδο που διανύουμε η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη πολιτικά και πιο πιθανό να υποχωρήσει και παλεύουν για την νομοθετική ρύθμιση που θα τους δικαιώσει με όποιον τρόπο μπορούν, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Το συνολικό απεργιακό κύμα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα από εκπαιδευτικούς, νοσοκομειακούς, καλλιτέχνες κ.ά. είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος σύμμαχος των υπαλλήλων που διεκδικούν την Προσωπική Διαφορά, καθώς είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σμπαραλιάσει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Νίκος Τουρνάς,
Μέλος ΔΣ ΟΣΥΟ