Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Λέσβος: Καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό για την επίθεση στον Εαμάν Ουντίν

Ένοχος σε δεύτερο βαθμό, αλλά με μείωση της ποινής στα τρία χρόνια, για τετελεσμένη επικίνδυνη βλάβη κρίθηκε ο δράστης της επίθεσης κατά του 56χρονου εργαζόμενου σε σούπερ-μάρκετ από το Μπαγκλαντές, τον οποίο τραυμάτισε στις 8 Δεκεμβρίου 2018, προκαλώντας μόνιμη βλάβη στο χέρι του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ («Στο νησί»): «Ο Εαμάν Ουντίν είχε ζητήσει από τον κατηγορούμενο να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητο του στη θέση που προορίζεται για τη στάθμευση από ΑμεΑ...Τότε ο δράστης ισχυριζόμενος μάλιστα ότι προσέβαλε την συζυγό του (!) βγήκε από το αυτοκίνητο του και επιτέθηκε στον Ουντίν καθυβρίζοντας τον και τραυματίζοντας τον σοβαρά με μεταλλική λοστό- μπετόβεργα που έβγαλε από το αυτοκίνητό του.

Τον Νοέμβριο του 2021 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χίου επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών χωρίς αναστολή στον 31χρονο τότε κάτοικο της Αγιάσου και σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου εκδικάζονταν σε δεύτερο βαθμό το αίτημά του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου… Ομόφωνα αθωώθηκε για την οπλοφορία και οπλοχρησία και κατά πλειοψηφία 4 προς τρία μετατράπηκε η ποινή του από απόπειρα βαριάς σκοπούμενης βλάβης σε τετελεσμένη επικίνδυνη πράξη.

Ο ένοχος, και σε δεύτερο βαθμό, έχει εκτίσει 28 μήνες στη φυλακή της Χίου και ως εκ τούτου αποφυλακίζεται άμεσα... Ας σημειωθεί ότι από τον πρώτο βαθμό δεν είχε γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του καταγγέλλοντα για ρατσιστικό κίνητρο του δράστη, παρότι η Πολιτική Αγωγή σημείωσε ότι δεν θα είχε γίνει η επίθεση, αν το θύμα... είχε άλλο χρώμα».