Εργατικό κίνημα
Λογοθεραπευτές: Συλλογικό κατέβασμα στην απεργιακή 8 Μάρτη

Για πρώτη φορά οργανώνουμε συλλογικό κατέβασμα στην απεργιακή 8 Μάρτη από το χώρο των ειδικών θεραπευτών. Στο κέντρο ειδικών θεραπειών που εργάζομαι στο Περιστέρι, συζητήσαμε συλλογικά και αποφασίσαμε πως αυτή η απεργία μας αφορά για δεκάδες λόγους.

Η δουλειά μας (λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί παιδαγωγοί) αφορά στο πώς μπορούμε καθημερινά να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και όχι μόνο. Ο κλάδος μας αποτελείται συντριπτικά από γυναίκες που αντιμετωπίζουν ένα σωρό εργασιακές διακρίσεις. Ξεκινώντας από το ότι δεν υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας μέχρι τα απαιτητικά ωράρια καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας ή την παρέμβαση στο ντύσιμό μας προκειμένου να δείχνουμε “σοβαροί επαγγελματίες”.

Η διάθεσή μας να παλέψουμε και να διαδηλώσουμε αφορά κυρίως στο ότι ζούμε σε ένα καθόλου συμπερηλιπτικό σύστημα όπου πετάει στην άκρη σαν παρίες τους ανθρώπους με αυτισμό, με αναπηρίες, με ψυχικές ασθένειες. Ταυτόχρονα, το ζήτημα του πόσο ιδιωτικοποιημένες είναι οι υπηρεσίες που παρέχουμε, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς φροντίδα και εκπαίδευση επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν. Θεωρούμε πως χρειάζεται να παλέψουμε για μαζικές προσλήψεις σε δημόσιους φορείς (σχολεία, νοσοκομεία, δήμους κοκ).

Παλεύουμε ενάντια σε μία κυβέρνηση και ένα σύστημα που μας δολοφονεί καθημερινά. Το έγκλημα στα Τέμπη έρχεται να προστεθεί στις καθημερινές δολοφονίες ανθρώπων στα σύνορα, ανθρώπων που μένουν εκτός του δημόσιου συστήματος Υγείας. Γι' αυτό απεργούμε και διαδηλώνουμε στις 8 Μάρτη συνδεόντας τις μάχες και τα αιτήματα! Καλούμε και τους γονείς - συγγενείς των θεραπευόμενών μας να διαδηλώσουν μαζί μας!

Αλέξανδρος Σακελλάρης, 
λογοθεραπευτής