Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Aντιφασιστική συγκέντρωση: Όλοι/ες στο Εφετείο, Τετάρτη 26/4

7/10/20, Οι αιγύπτιοι αλιεργάτες μιλούν στην αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο. Φωτό: Γιώργος Πίττας

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 26 Απρίλη στις 8.30πμ, στο Εφετείο καλεί η ΚΕΕΡΦΑ ενόψει της επανέναρξης της δίκης της Χ.Α μετά το Πάσχα, με την εξέταση της δολοφονικής επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες. 

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’΄ βαθμό μας αφορά όλους και ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες που διεξάγεται. Η ΝΔ στη κρίση της τροφοδοτεί τη φασιστική απειλή ξανά» αναφέρει στο κάλεσμά της. «Στις 26 Απρίλη, συνεχίζεται η δίκη των ναζί, στο Εφετείο. Το δικαστήριο έχει καλέσει ως μάρτυρα κατηγορίας τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, σε βάρος του οποίου έγινε απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και τον Σαάντ Αμπού Χαμέντ, στο σπίτι του οποίου έγινε η επίθεση. 

Στις 12 Ιούνη 2012, στο Πέραμα, μετά την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, τάγμα εφόδου της ΧΑ προχώρησε σε εισβολή μέσα στο σπίτι όπου κοιμόντουσαν Αιγύπτιοι αλιεργάτες με στόχο να τους εξοντώσει, στέλνοντας τον Αμπουζίντ Εμπάρακ να χαροπαλεύει στην εντατική.

Οι κατηγορούμενοι είναι τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης Περάματος της ΧΑ καθώς και ο πυρηνάρχης Περάματος, Α. Πανταζής. Οι τέσσερις έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 έτη φυλακή, ενώ ο πυρηνάρχης έχει καταδικαστεί σε 10 έτη και 24 μήνες. Στην εκδίκαση της έφεσης, οι χρυσαυγίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγαλύτερες ποινές από τις πρωτόδικες. 

Το αντιφασιστικό κίνημα είναι εκείνο που επέβαλε τη δίωξη των χρυσαυγιτών. Τώρα, η ΝΔ ξερνά δηλητήριο, με φιέστες μίσους στον Έβρο για την επέκταση του φράχτη, με τις επαναπροωθήσεις που οργανώνουν οι μασκοφόροι του Λιμενικού, τις δολοφονίες και τους πνιγμούς στον Έβρο και το Αιγαίο. 

Είναι το λίπασμα για να φυτρώσουν ξανά τα ζιζάνια του φασισμού, των Κασιδιάρηδων, που βρήκαν πρόθυμο στέλεχος του δικαστικού μηχανισμού να τους συνδράμει ως αχυράνθρωπος για να πάρουν μέρος στις εκλογές.

Στις 26 Απρίλη, στεκόμαστε στο πλευρό των Αιγύπτιων αλιεργατών. Δεν θα αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης στους φασίστες, στους κάθε Κασιδιάρηδες να στήσουν ξανά τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές μας. Στην προεκλογική περίοδο στήνουμε μπλόκο αντιφασιστικό σε κάθε γειτονιά».