Εργατικό κίνημα
Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλισμό!

Αργυρή Ερωτοκρίτου

Νέα επίθεση στον συνδικαλισμό εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό της μπαίνουν οι συνδικαλιστικές άδειες, απαγορεύοντάς τες και αμφισβητώντας τες ως δικαίωμα. Για άλλη μια φορά, ξεκινά από το χώρο της Υγείας. Όπως αναφέρει το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, το σχήμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην ΟΕΝΓΕ, στην κατεγγελία του: 

“Στην απλή ολιγόλογη επισήμανση της ΟΕΝΓΕ πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κανένας διοικητής ή αναπληρωτής διοικητής νοσοκομείου δεν έχει φεουδαρχικό προνόμιο να αρνείται σε νοσοκομειακούς γιατρούς το δικαίωμα της συνδικαλιστικής άδειας, ο διοικητής του «Ευαγγελισμού» κ. Γρηγορόπουλος απάντησε με ένα «κατεβατό» 4 (τεσσάρων) ολόκληρων σελίδων προφανώς γραμμένο από δικηγόρο σε στυλ υπερασπιστικής γραμμής – απολογίας.

Στο κατεβατό αυτό ο κ. Γρηγορόπουλος μεταξύ πολλών άλλων φαιδρών δηλώνει επί της ουσίας αρνητής της ισχύουσας νομοθεσίας (διατάξεων του ν. 1264) αλλά και του ίδιου του Συντάγματος. Η επισήμανση της ΟΕΝΓΕ είχε γίνει πριν λίγες μέρες όταν ο αναπληρωτής διοικητής της «Πολυκλινικής» κ. Βαμβουρέλης (σ.σ. να τον χαίρεται ο ΣΥΡΙΖΑ που τον είχε καταρχάς διορίσει σε διοικητική θέση) προσπάθησε εγγράφως να απαγορεύσει σε γιατρό μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ να παρευρεθεί σε … συνεδρίαση του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ (!).

Θα ήταν περιττό να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τις παρανομίες και τις φαιδρότητες του κ. Γρηγορόπουλου. Το θέμα είναι πως αυτοανακηρύσσονται ως συμμέτοχοι στην ανομία και στην φαιδρότητα οι υπουργοί Υγείας κύριος Πλεύρης και κυρία Γκάγκα με την απαράδεκτη στάση τους να καλύπτουν και να ανέχονται διά της σιωπής τους και διά της απραξίας τους τις ανομίες και τις φαιδρότητες του (θεωρητικά υφισταμένου τους) διοικητή του «Ευαγγελισμού».

Αποτελεί όνειδος προσωπικά για τον κύριο Πλεύρη και την κυρία Γκάγκα ότι ακόμα μετά από έναν ολόκληρο μήνα δεν έχουν ακυρώσει το έκνομο και γελοίο έγγραφο του κ. Γρηγορόπουλου με το οποίο «τοποθέτησε» την γιατρό Α. Ερωτοκρίτου σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα από αυτήν που προέβλεπε η προκήρυξη της θέσης και το ΦΕΚ διορισμού επικαλούμενος γελοιωδώς πως δήθεν λίγη ώρα μετά την αρχική τοποθέτηση της γιατρού στην Ε’ Παθολογική Κλινική του «Ευαγγελισμού» προέκυψαν δήθεν όλως τυχαίως και αιφνίδια «ανάγκες» στην «Πολυκλινική» που δεν υπήρχαν ως εκείνη την συγκεκριμένη ημέρα…

Αυτό είναι το «βαθύ κράτος» των Γρηγορόπουλων, των Πλεύρηδων και των Μητσοτάκηδων: το αστικό κράτος της τροφοδότησης ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών με άφθονο δημόσιο χρήμα, το κράτος της ιδιωτικοποίησης των πάντων, το κράτος – dealer υπέρ των χρυσοδάκτυλων που θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, το κράτος – εκβιαστής – δήμιος που σου λέει μέσα στα μούτρα σου «αν δεν ξεπουληθείς θα πεθάνεις, κι εσύ και το παιδί σου», το κράτος της ρουσφετοκρατίας υπέρ «ημετέρων», το κράτος των συνδικαλιστικών – πολιτικών – φρονηματικών διώξεων εναντίον των «μη δικών τους».

Όχι απλά «βαθύ». Πραγματικός βούρκος βρωμιάς, σαπίλας και διαπλοκής : η συνδικαλιστική δίωξη της Αργυρής Ερωτοκρίτου πάει χέρι με χέρι με τις συνδικαλιστικές διώξεις - απολύσεις των συνδικαλιστών του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης στο «Υγεία» και στη «Βιοδιάγνωση Θεσσαλονίκης».

Ακριβώς γι' αυτό, φαντάζουν γελοίες και προκλητικές οι αναφορές του κυρίου διοικητού στο «δίκαιο των ασθενών» ή στην «καλή συνεργασία μεταξύ των νοσοκομειακών γιατρών». Τα μέλη του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους «συστάσεις» από αυτούς που πρωτοστατούν στη διάλυση του ΕΣΥ και που σκόπιμα σαμποτάρουν την λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων τα οποία διοικούν. Έχουμε δώσει επανειλημμένα εξετάσεις στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών μας, όπως και των συναδέλφων μας”.


Εξορμήσεις ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις

Τρίτη 25 Απρίλη 
Γεννηματάς 1.30μμ
Τετάρτη 26 Απρίλη 
Έλενα 11πμ
Πέμπτη 27 Απρίλη 
Αγ. Σάββας 10.30πμ
Τετάρτη 3 Μάη 
Δαφνί 10πμ
Παρασκευή 5 Μάη 
Αγλαΐα Κυριακού 11.30πμ