Η Αριστερά
Τοπικές εκδηλώσεις ANTAΡΣΥΑ

Αγ. Παρασκευή

Αγ. Παρασκευή

Με την πολύ ενθαρρυντική συμμετοχή 50 συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιήθηκε η τοπική εκδήλωση της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Παρασκευής-Χολαργού-Παπάγου την Δευτέρα 10/4, στο δημαρχείο Αγ. Παρασκευής. Τη συζήτηση άνοιξαν οι Ηρώ Αθανασίου, Κώστας Παπαδάκης και Γιώργος Ράγκος.

Η Ηρώ Αθανασίου έκανε μια περιγραφή του προγράμματος και του χαρακτήρα του εκλογικού κατεβάσματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τονίζοντας τα δυνατά της σημεία. Ο Γ. Ράγκος αναφέρθηκε στην νέα περίοδο που διανύουμε για το κίνημα μετά το έγκλημα στα Τέμπη, ενώ ταυτόχρονα επιχειρηματολόγησε πως η ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου έχει ρίζες στους αγώνες που προηγήθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση και στις πρωτοβουλίες που πήραν οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα σε αυτές. Ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης, την ανεπάρκεια των ρεφορμιστικών δυνάμεων, στις μάχες και νίκες του κινήματος, και στον αναντικατάστατο ρόλο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Μετά τις εισηγήσεις έγιναν και αρκετές τοποθετήσεις. Ο Π. Αντωνίου έκανε χαιρετισμό ως υποψήφιος δήμαρχος του Φυσάει Κόντρα, δημοτικού σχήματος που υποστηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αγ. Παρασκευή. Ο Ν. Τουρνάς μίλησε για τις μεγάλες δυνατότητες της καμπάνιας αλλά και τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα ενώ ο Μ. Αθανασίου αναφέρθηκε ξανά στο ειδικό βάρος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Στο τέλος της συζήτησης ανακοινώθηκε το επόμενο ραντεβού για ανοικτή συνεδρίαση του Συντονιστικού της ΤΕ, ώστε να συζητηθούν τα επόμενα βήματα οργάνωσης της προεκλογικής μας δράσης.

Νίκος Τουρνάς

 

Βύρωνας

Προεκλογική εκδήλωση της ΤΕ Βύρωνα Παγκράτι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποιήθηκε στο Βύρωνα, τη Δευτέρα 10/4. Συμμετείχαν δεκάδες μέλη της ΤΕ και κόσμος της γειτονιάς. 

Η συζήτηση άνοιξε από τον Χρίστο Αργύρη, γιατρό, μέλος ΔΣ Σωματείου Νοσοκομείου Γεννηματάς, που θύμισε την αξία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως όπλο στους αγώνες μας, από τα νοσοκομεία που έσπασαν το σιωπητήριο στις 7/4/20 και τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, μέχρι την απεργιακή 8 Μάρτη που έγινε η μεγαλύτερη γενική απεργία της περασμένης δεκαετίας. Σε ένα ένα τα μέτωπα με την κυβέρνηση και το σύστημα, ανέδειξε τη σημασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως δύναμη αντικαπιταλιστική στρατηγικά, που παίρνει πρωτοβουλίες και δρα ενωτικά και άρα μπορεί πραγματικά να διεκδικεί την ψήφο όλου του αντισυστημικού ρεύματος που έδειξε τη δύναμή του τον Μάρτιο. 

Η Σύλβια Κοιλάκου μηχανικός, μέλος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών συνεχίζοντας στάθηκε στο μεγάλο κίνημα του Μαρτίου που ξέσπασμα με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη και πώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν από την πρώτη στιγμή στο δρόμο μαζί του με την πλέον ξεκάθαρη στάση για κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση, ανάμεσα στις δυνάμεις της Αριστεράς. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Τάσος Μοσχονάς τεχνολόγος ακτινολόγος, στην κλινική Λευκός Σταυρός, μέλος ΔΣ του κλαδικού σωματείου Ιδιωτικής Υγείας, έβαλε συγκεκριμένα τι σημαίνει ότι ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατούμε σαν οργανωτές με παράδειγμα τις 8 και 16 Μάρτη που απήργησαν πολλοί εργαζόμενοι στην κλινική που εργάζεται ενώ ο ίδιος στοχοποιήθηκε ως οργανωτής. Τόνισε ότι χρειάζεται να πάρουμε μαζί πρωτοβουλίες με τον κόσμο που απήργησε, όποιο κόμμα της αριστεράς και να ψηφίσει στις εκλογές και να οργανώσουμε επόμενα βήματα, όπως η συμπαράσταση στον απολυμένο συνδικαλιστή του Υγεία, πρωτοβουλίες που χτίζουν ενότητα στο κίνημα. Και ότι η αξία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι να κάνει απλά κριτική στην υπόλοιπη αριστερά αλλά να κερδίζει κόσμο στην προοπτική των αγώνων και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. 

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης χρεώθηκαν όλοι υλικά για την καμπάνια. Θα ακολουθήσει εκδήλωση και στο Παγκράτι μετά τις γιορτές. 

Κατερίνα Σεβαστάκη

Επόμενες

Άρτα 21/4, Ξενοδοχείο Κρόνος, 8μμ
Ομιλήτριες/ές: Λουίζα Γκίκα, Αντώνης Δραγανίγος
Πετράλωνα 22/4, πλατεία Μερκούρη, 6.30 μμ
Ομιλητές: Δημήτρης Τσώλης, Κώστας Τριχιάς
Ζωγράφου 26/4, πλατεία Τερζάκη, 7μμ
Ομιλητές: Μηνάς Χρονόπουλος
Ξάνθη Τετάρτη 26/4, καφέ Φίλιστρον, 6μμ 
Oμιλητές: Τζεμαλή Μηλιαζήμ
Κολωνός 29/4, πάρκο Ακαδ. Πλάτωνος 6.30μμ
Ομιλητές: Αλέξανδρος Μαρτζούκος
Πατήσια 29/4, σταθμός ΗΣΑΠ Α. Πατήσια, 6μμ
Αμπελόκηποι 29/4, Μετρό Πανόρμου
Πετρούπολη 30/4, Πολιτιστικό Κέντρο (Εθν. Αντιστάσεως 61), 6μμ
Μαρούσι 5/5, πλατεία ΗΣΑΠ, 8μμ
Καλλιθέα 5/5, Δημαρχείο, 7μμ
Ελληνικό 6/5, πλατεία Σουρμένων, 7μμ
Χαλάνδρι 6/5, πλατεία Χαλανδρίου, 7μμ
Γιαννιτσά 7/5, καφέ Module, 11.30πμ
Νέο Ηράκλειο 8/5, πλατεία ΗΣΑΠ, 8μμ
Ίλιον 12/5, κεντρική πλατεία, 7μμ