Εργατικό κίνημα
"Έλενα": Αλληλεγγύη στις Μαίες

16/5, Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι/ες του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου στις 16/5 έξω από το κτίριο που βρίσκεται η διοίκηση. Τα προβλήματα από τις ελλείψεις έχουν ξεσηκώσει όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι συγκεντρωμένοι μπήκαν μέσα στο κτίριο για να συναντήσουν τη διοίκηση και να καταθέσουν τα αιτήματά τους, αλλά έκπληκτοι ανακάλυψαν ότι έλειπαν και η διοικήτρια και η υποδιοικήτρια. Έκπληκτοι, όχι γιατί δεν είναι συνήθεια των διοικητών να “την κάνουν” από το νοσοκομείο όταν υπάρχει συγκέντρωση. Αλλά γιατί μόλις λίγη ώρα πριν τόλμησαν να στείλουν εργαζόμενους της φύλαξης να μεταφέρουν το μήνυμα της διοίκησης ότι πρέπει να σταματήσει η ντουντούκα και η συγκέντρωση, γιατί “ενοχλεί”. 

«Είπαν ψέματα»

«Αν θέλει η διοίκηση να σταματήσει η ντουντούκα, να σταματήσουν πρώτα αυτές οι αθλιότητες που διαλύουν το νοσοκομείο», είπε από τη ντουντούκα ο Κώστας Καταραχιάς, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων. «Να φέρουν πίσω τις συναδέλφισσες που έχουν στείλει στο ΓΝΑ Αλεξάνδρα και είπαν ψέματα ότι θα τις φέρουν πίσω. Να φέρουν εκατό μαίες και νοσηλεύτριες και γιατρούς για να μπορεί να λειτουργήσει κανονικά το νοσοκομείο. Υποβάθμισαν τις μαίες με την ΚΥΑ για το Ανθυγιεινό Επίδομα. Οι συνάδελφοι στην καθαριότητα αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, χωρίς ρεπό, χωρίς τίποτα. Να διώξουμε τους εργολάβους και να μονιμοποιηθούν όλοι και όλες.

Μας προκαλείτε ως διοίκηση, γιατί αντί να λύσετε τα προβλήματα, στέλνετε προσκλήσεις σε προεκλογικές εκδηλώσεις υποψήφιων της ΝΔ. Η ντουντούκα είναι η φωνή μας που θέλετε να τη σβήσετε και δεν θα κλείσει, αλλά θα δυναμώσει κι άλλο. Μπαίνουμε μπροστά για να σώσουμε το νοσοκομείο, να σταματήσουμε την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία που θέλουν να επιβάλουν, γιατί το έχουν ανάγκη οι φτωχές γυναίκες, οι μετανάστριες, οι ανασφάλιστες».