Ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις: Όλοι μαζί στις 3 Δεκέμβρη

Ένα μήνα πριν από το μεγάλο συλλαλητήριο, η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από παντού. Αυτό φάνηκε πολύ καθαρά και με την τεράστια συμμετοχή στην πανεργατική 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη, αλλά και από το γεγονός ότι δεκάδες παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα μετατράπηκαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και μάλιστα σε πολλές πόλεις πήραν αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό χαρακτήρα.

Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και του ΛΑΟΣ προσπάθησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις παρελάσεις επιδιώκοντας να εμφανιστούν ως δήθεν “αντιμνημονιακή” δύναμη. Πήραν όμως την απάντησή τους από τον ίδιο τον κόσμο, όπως έγινε για παράδειγμα στην παρέλαση στα Χανιά που τους πήρε στο κυνήγι. Την ίδια στιγμή ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ χρέωσε την κινητοποιήση στη Θεσσαλονίκη που έφτασε να ματαιώσει την παρέλαση και να διώξει τον Παπούλια και όλους τους επισήμους, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την Εργατική Αλληλεγγύη (μια μέρα πριν μίλαγε για ΣΥΡΙΖΑ) και έτρεξε για άλλη μια φορά να στηρίξει την κυβέρνηση του Μνημόνιου.

Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και τρόικα ετοιμάζουν έναν προϋπολογισμό που τσεκουρώνει τις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, συνεχίζουν τις απελάσεις και τις επιχειρήσεις σκούπα κατά των προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια ώρα οι νεοναζί προκαλούν ανενόχλητοι στις γειτονιές με επιθέσεις και ο δήμαρχος Καμίνης δίνει γραφεία στην παράταξη των νεοναζί. Στις 2 Δεκέμβρη, ακροδεξιοί επιχειρούν να ακυρώσουν το νόμο που έδωσε περιορισμένα δικαιώματα στην ιθαγένεια και ψήφο στους μετανάστες, μία περιορισμένη κατάκτηση που διεκδικούμε να διευρυνθεί για όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Στις γειτονιές όλο το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκε ένα κίνημα κατά των φασιστικών επιθέσεων των νεοναζί. Στο Ν. Κόσμο, στο Περιστέρι, τους Αγίους Αναργύρους, στον Ασπρόπυργο, στη Νίκαια, στη Ν. Ιωνία, ντόπιοι εργαζόμενοι και μετανάστες έδωσαν μαζικές ενωτικές απαντήσεις στους φασίστες της Χρυσής Αυγής που είχαν προχωρήσει σε επιθέσεις σε τζαμιά και σε δολοφονικές απόπειρες κατά προσφύγων και μεταναστών που ζουν στις γειτονιές. Αυτές οι μάχες χρειάζεται να ενωθούν σε ένα μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα δώσει κεντρική απάντηση στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που δίνει το πράσινο φως στους νεοναζί να εξαπολύουν τις δολοφονικές τους επιθέσεις.

Η δράση της ΚΕΕΡΦΑ το επόμενο διάστημα θα κλιμακωθεί με στόχο την κινητοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των φοιτητικών συλλόγων, συνδέοντας το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 3/12 με την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, θυμίζοντας πως το άσυλο στις σχολές κατακτήθηκε από ένα κίνημα που συγκρούστηκε με τους φασίστες, έφερε την εξέγερση που ανέτρεψε τη χούντα και συνέχισε να είναι εφιάλτης όλων των κυβερνήσεων μέχρι τις μέρες μας.

Ταυτόχρονα ο προσανατολισμός είναι να ανοίξει το θέμα μέσα στα ίδια τα συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που δεν θέλουν σταθεροποίηση της παραπαίουσας κυβέρνησης χρειάζεται να συγκρουστούν και με τα μαύρα στηρίγματα της πολιτικής της, το ΛΑΟΣ και τους νεοναζί που τρέχουν να διασπάσουν το κίνημα και να αποπροσανατολίσουν την οργή. Ένα μεγάλο συλλαλητήριο στις 3 του Δεκέμβρη μπορεί να κλείσει το δρόμο στην κυβέρνηση και τους φασίστες και να δυναμώσει τις μάχες που δίνουμε για τις νίκες του κινήματος κόντρα στη βαρβαρότητα του ΔΝΤ και της τρόικας.

Διάβαστε επίσης

ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Όχι γραφεία για τους Νεοναζί

Έξω οι φασίστες