ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Όχι γραφεία για τους Νεοναζί

Η επιλογή του κ. Καμίνη, της παράταξής του και των απανταχού υποστηρικτών του να παραχωρήσουν γραφεία στη Χρυσή Αυγή στη γειτονιά μας είναι μια --καθόλου τυχαία-- πολιτική επιλογή και δεν προκύπτει από καμία νομική δέσμευση. Δεν είμαι νομικός, αλλά μπορώ να καταλάβω πως ο αστικός νόμος που ευαγγελίζεται ο κ. Καμίνης, εκτός από το να παραχωρεί γραφεία, ακόμα και σε νεοναζιστικές γκρούπες όπως η Χρυσή Αυγή, διατυπώνει με σαφή τρόπο και κατοχυρώνει την ισχύ της πλειοψηφίας κατά τη ψηφοφορία στα νόμιμα Δημοτικά/Διαμερισματικά Συμβούλια.

Το Διαμερισματικό Συμβούλιο του 2ου διαμερίσματος, εξ όσων γνωρίζω, άκουσε, συζήτησε και τελικά ψήφισε αρνητικά στο αίτημα για την παραχώρηση των γραφείων στη Χρυσή Αυγή. Επομένως, νομίζω πως η επιλογή του κ. Καμίνη κινείται στα όρια ακόμα και του αστικού νόμου. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ενέργειά του ως “μικρό πραξικόπημα”, ίσως όπως αρμόζει σε έναν “μικρό πρωθυπουργό” στην περιφέρειά του. Επομένως, ποιος νόμος ισχύει καλύτερα στα “νομικά βιβλία του κ. Καμίνη”;

Εχθρός για τους φασίστες, είναι ο λαός συνολικά, η κοινωνία ολόκληρη. Γι αυτό και ο λαός πρέπει πάντοτε να έχει καθαρή και ηχηρή απάντηση απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό. Επομένως, ο αγώνας που με συνέπεια πραγματοποιεί εδώ και πολύ καιρό η Επιτροπή στο Παγκράτι, είναι πραγματικά αναγκαίος, τόσο σε ιδεολογικό επίπεδο, όσο και σε πρακτικό. Αξίζει να τονίσουμε πως, ίσως ως απόρροια της ιστορικής μνήμης που διατηρεί ακόμα η κοινωνία για τους αγώνες του λαού κατά του φασισμού, ο κόσμος του Παγκρατίου (Έλληνες και μετανάστες) έχει ανταποκριθεί θετικά και στα δύο αυτά επίπεδα.

Την Πέμπτη, 3 Νοέμβρη, στις 6μμ, η Επιτροπή ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής καλεί την τοπική κοινωνία του Παγκρατίου και όλους εκείνους που κατανοούν την αναγκαιότητα του αγώνα ενάντια στο φασισμό, σε όποια περιοχή της Αθήνας κι αν κατοικούν, να έρθουν στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι ώστε να στηρίξουν την προγραμματισμένη διαδήλωση.

Κώστας, μέλος της Επιτροπής Ενάντια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι

Διαβάστε επίσης

Ενάντια στις φασιστικές προκλήσεις: Όλοι μαζί στις 3 Δεκέμβρη

Έξω οι φασίστες