Δεν ήταν μόνο Παναττική

“Πάνω από 600, συνολικά, άτομα συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία. Συμμετείχαν με τα πανό τους οι εργαζόμενοι από τα Σωματεία της Diana και της ΣΕΚΑΠ, εργαζόμενοι από άλλα εργοστάσια που απειλούνται με κλείσιμο, το ΠΑΜΕ” μας μεταφέρει ο Τζεμαλί Μηλιαζήμ, εκπαιδευτικός. “Στην κεντρική πλατεία συγκεντρώθηκαν επίσης δάσκαλοι και καθηγητές μετά από κάλεσμα του Διδασκαλικού Συλλόγου και της ΕΛΜΕ, οι φοιτητές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Πρωτοβουλία Αντίστασης. Ακολούθησε πορεία που πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ηταν μια πετυχημένη κινητοποίηση στην οποία το ρόλο του πυροκροτητή έπαιξε η εκδήλωση συμπαράστασης που οργάνωσε η ΕΠΑΣΣ, λίγες μέρες πριν στο Εργατικό Κέντρο”.

Aπογευματινό συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου υπήρχαν καλέσματα εκ μέρους του ΠΑΜΕ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον Πετζετάκη που βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας και συμμετείχαν με πανό στη συγκέντρωση. Ακολούθησε διαδήλωση στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Στα Χανιά, στάση εργασίας και συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές στην πλατεία Αγοράς, ενώ πιο πριν οι δάσκαλοι είχαν οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διεύθυνσης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ενάντια στην κατάργηση του μαθήματος της θεατρικής αγωγής που οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες θεατρολόγους.

Διαβάστε επίσης

Παναττική απεργία 17 Γενάρη ενάντια σε κλεισίματα και απολύσεις: “Αυτοί με το άρθρο 99, εμείς είμαστε το 99%”

Παναττική απεργία 17 Γενάρη ενάντια σε κλεισίματα και απολύσεις: Δηλώσεις απεργών

Δυναμικά οι μετανάστες

“Εχουμε τη δύναμη να νικήσουμε”