Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στη συναυλία αλληλεγγύης στην Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών την Κυριακή 3 Μάη στη γειτονιά των Προσφυγικών, με τη συμμετοχή της Μάρθας Φριτζήλα, της Νατάσας Μποφίλιου και του Φοίβου Δεληβοριά. Καλλιτέχνες και συγκεντρωμένοι έκφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα για τη διάσωση των Προσφυγικών και τα δίκαια αιτήματα της Κοινότητάς τους που είναι και αιτήματα των απεργών πείνας μέχρι θανάτου, Αριστοτέλη Χαντζή από 5/2 και Suzon Doppagne από 1/5.
Οι τοπικοί πυρήνες του ΣΕΚ συμμετείχαν και στήριξαν την συναυλία, καλώντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 13 Μάη και στο φεστιβάλ του Μαρξισμού, όπου η αγωνίστρια των Προσφυγικών Βαλεντίνη Σιόβα θα συμμετέχει στο πάνελ της συζήτησης «Κρίση στέγασης- η εργατική απάντηση» το Σάββατο 23/5 στις 5μμ, μαζί με τους Σπύρο Γεωργακόπουλο, πολιτικό μηχανικό και Δημήτρη Στεφανάκη, αρχιτέκτονα.
«Με τις γειτονιές και τα συνδικάτα μπροστά, θα σώσουμε τα Προσφυγικά!», αναφέρουν οι τ.π. του ΣΕΚ στην ενημέρωσή τους για τη συναυλία. Ενώ με προκήρυξή τους καλούν σε αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για «ανάπλαση» των Προσφυγικών (με την οποία εκτοπίζει 400 κατοίκους -ανάμεσά τους ιδιαίτερα ευάλωτους ανθρώπους, πρόσφυγες, ανάπηρους και παιδιά) με στόχο να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης που δίνει μάχες ενάντια στη φτώχεια, την αστεγία, τον ρατσισμό.

