Αμέσως μετά την απεργία στις 21 Οκτώβρη, συνεργεία της Εργατικής Αλληλεγγύης και του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης έκαναν εξορμήσεις σε εργατικούς χώρους, συζητώντας τα βήματα της συνέχειας με κέντρο τη Γενική Απεργία στις 25 Νοέμβρη.
«Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη πήγαμε στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο», μεταφέρει η Λίλιαν Μπουρίτη. «Είναι μία εξόρμηση που κάνουμε εβδομαδιαία, αλλά αυτή τη φορά, η συζήτηση γινόταν με άλλους όρους. Συζητήσαμε για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 21 Οκτώβρη. Αρκετοί εργαζόμενοι από το νοσοκομείο απέργησαν εκείνη τη μέρα. Κοινός τόπος στις συζητήσεις ήταν ότι πλέον μπήκε και η Ελλάδα στον χορό των κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη. Μιλούσαμε για τη Γενική Απεργία στις 25 Νοέμβρη ως συνέχεια.
Συζητήσαμε πάνω στα προβλήματα και τις ελλείψεις του ψυχιατρείου. Τη διάλυση που έφερε το νομοσχέδιο Βαρτζόπουλου, τις παραιτήσεις ψυχιάτρων. Πάνω στο αίτημα των χρημάτων για προσλήψεις και όχι για τον πόλεμο, συνδέαμε το μονοήμερο συζητήσεων που διοργανώνει το ΣΕΚ στις 8 Νοέμβρη. Η συζήτηση για τον ιμπεριαλισμό, το αίτημα να σπάσουμε την συνεργασία Μητσοτάκη-Νετανιάχου, είναι κεντρικές συζητήσεις αυτήν την περίοδο, γι' αυτό καλούσαμε τους εργαζομένους σε συμμετοχή».
«Πετυχημένη ήταν η εξόρμηση στην ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη στην οποία πολλοί συναδέλφοι/
ισσες προμηθεύτηκαν την Εργατική Αλληλεγγύη», αναφέρει ο Πέτρος Πομώνης, εργαζόμενος στην ΕΡΤ3. «Είναι τρεις παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό. Το ότι έχουμε καθιερώσει συστηματικά την παρουσία μας, ο πολιτικός λόγος του συνεργείου και το κάλεσμα για δράση. Υπάρχει εξεγερσιακό κλίμα σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Αυτό μαζί με τη διάχυτη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση και το σύστημα, οδηγεί την Εργατική Αλληλεγγύη, μία εφημερίδα που μιλάει για απεργίες και συγκρούσεις, να έχει μεγάλη απήχηση. Στην εξόρμηση συζητήσαμε αρκετά με συμβασιούχους μέλη του ΠΑΣΗΜΥΤΕ που πρόσφατα προχώρησε σε πολύ πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση με κέντρο την υπογραφή ΣΣΕ».
«Στον δήμο Νίκαιας η ανταπόκριση που είχαμε από τους εργαζόμενους ήταν πολύ θετική», μας είπε η Φρόσω Μαριέλλου. «Συζητούσαμε για το επόμενο βήμα που είναι η παμπειραΐκή απεργία στις 30 Οκτώβρη, μέρα παγκόσμιας δράσης για πάνω από 100 λιμάνια σε όλο τον κόσμο. Άνοιγαν μεγάλες συζητήσεις με τους εργαζόμενους, για τους πετρελαιάδες και τους εφοπλιστές».
«Η απεργία στις 30 Οκτώβρη σε όλο τον Πειραιά ήταν κεντρική στην εξόρμηση μας στον δήμο Κερατσινίου» , δήλωσε η Ανυσία Τζονιού. «Στην απεργία της 21 Οκτώβρη παρόλο που η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ κηρύχτηκε τελευταία στιγμή, εργαζόμενοι συμμετείχαν και κατέβηκαν στο δρόμο. Άνοιξαν μεγάλες συζητήσεις για τους μετανάστες και για την Παλαιστίνη, για τη συνεργασία του Μητσοτάκη με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και την καλλιέργεια της ισλαμοφοβίας από τις κυβερνήσεις».
«Στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα κάναμε δύο εξορμήσεις την περασμένη εβδομάδα», μεταφέρει στην ΕΑ, η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου. «Την ημέρα της απεργίας κάναμε εξόρμηση στην πύλη του νοσοκομείου. Στην εξόρμηση την αμέσως επόμενη μέρα στα τμήματα, κάναμε αποτίμηση της απεργίας συνδέοντας έτσι το κινηματικό με το πολιτικό. Οι συνάδελφοι έβαζαν την ανάγκη της κλιμάκωσης και της γενίκευσης. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες βρέθηκαν πίσω από τις ανάγκες και τα αιτήματα των συναδέλφων και αυτό χρειάζεται το επόμενο διάστημα να αλλάξει, να υπάρχουν πιο γρήγορα αντανακλαστικά και συντονισμός.
Η εικόνα της κρίσης και του ξεσηκωμού είναι σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτή την παγκόσμια εικόνα θα συζητήσουμε στο μονοήμερο συζητήσεων “Ιμπεριαλισμός. Περίοδος πολέμων και επαναστάσεων” στις 8 Νοέμβρη με κέντρο το πώς μπορούμε και εδώ να φτάσουμε στην ανατροπή».

