Μπήκαν στο υπουργείο

• Nωρίτερα, την ίδια μέρα σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο ΤΕΠ προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό ενάντια στην τρομοκρατική απόλυση συνδικαλίστριας καθαρίστριας στο νοσοκομείο, ενώ νέα συγκέντρωση έχει αποφασιστεί για την Πέμπτη 15 Μάρτη στις 9πμ στα ΤΕΠ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός: “Ξεκίνησαν από την πιο πρωτοπόρα συνδικαλίστρια καθαρίστρια επειδή με τη δράση της συσπείρωσε τους συναδέλφους της ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδότριας. Δεν θα περάσει. Θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο”.

• “Η εκστρατεία τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Γ.Ν. Κιλκίς, και οι μεθοδεύσεις των κομματολάγνων και των αφοσιωμένων στα παραταξιακά εν-δυό, έφεραν το πολυπόθητο για την συντηρητική πλευρά αποτέλεσμα. Οι επαπειλούμενες ΕΔΕ και ο εκφοβισμός των εργαζομένων είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της συμμετοχής τους στο εγχείρημα...Αυτά συμβαίνουν σε ένα διήμερο κατά το οποίο η πρόεδρος της ΕΝΙΚ, λείπει από το νοσοκομείο, επισκεπτόμενη την Αθήνα στα πλαίσια διοργάνωσης εκδήλωσης υπέρ της κατάληψης του Γ.Ν. Κιλκίς και των ανάλογων εγχειρημάτων σε όλη τη χώρα” αναφέρεται σε άρθρο με τίτλο Αναστολή της κατάληψης στο νοσοκομείο Κιλκίς που δημοσιεύεται στο μπλογκ “Διακυβέρνηση και πολιτική”.

Το άρθρο, που ανάμεσα σε άλλα καταγγέλλει την απόπειρα μετακίνησης αναισθησιολόγου πρωτεργάτη της κατάληψης καταλήγει: “Με τέτοιες και διάφορες άλλες μεθοδεύσεις, στις οποίες επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε, επετεύχθη η προσωρινή αναστολή της κατάληψης. Ωστόσο οι επισχέσεις εργασίας του απλήρωτου προσωπικού του νοσοκομείου εξακολουθούν να ισχύουν”.