ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ηράκλειο

Η εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη περιγραφή από τον Δ. Κότορο του αγώνα που διεξάγεται από τους εργαζόμενους στην Αριάδνη και της δυναμικής που έχει αποκτήσει σε όλη την περιοχή.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Σ. Ρίζος τονίζοντας τη σημασία της παρέμβασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εργατικές μάχες που ξέσπασαν καθώς και τα προχωρήματα που έχει κάνει όλη η αριστερά κάτω από αυτή την πίεση.

Ο Α. Δραγανίγος ανάπτυξε το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα εξηγώντας ότι απευθύνεται πρωτίστως στο εργατικό και μαζικό κίνημα, τα σωματεία και τις συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς.

Τέλος, ο Γ. Τσακανίκας ασχολήθηκε με τα μεγάλα αποθέματα προϊόντων και αγροτικής παραγωγής που έχει η Ελλάδα σαν απάντηση της κινδυνολογίας των από πάνω για την “εκτός ευρώ” προοπτική. Στη συζήτηση που άνοιξε τοποθετήθηκαν πολλοί σύντροφοι και φίλοι της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε σχέση με την παρέμβαση της στο εργατικό και το φοιτητικό κίνημα, τους χώρους δουλειάς, τη συζήτηση για τα πατριωτικά μέτωπα, αλλά και τη σημασία της αντιφασιστικής πάλης.

Σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή εργαζόμενων από συνδικαλισμένους χώρους δουλειάς που επιζητούν απαντήσεις από την αριστερά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύεται το επόμενο διάστημα να οργανώσει μαζί με όλο αυτό τον κόσμο τη σύγκρουση με τη συγκυβέρνηση και τα αφεντικά.

Δημήτρης Τσώλης, μισθωτός τεχνικός