Επισχέσεις διαρκείας

Την προηγούμενη Πέμπτη 8 Μάρτη η ΕΙΝΑΠ πραγματοποίησε στάση εργασίας και κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στη συνάντηση που έγινε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολύζο, υπήρξε πλήρης αναδίπλωση στις παρελκυστικές “δεσμεύσεις” του υπουργείου ότι θα “διευκολυνθεί” η καταβολή των εφημεριών. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ:

“Καθιερώνεται μια πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία που θα σημάνει, πιθανότατα, μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των εφημεριών κάθε μήνα”, καθώς θα χρειάζονται πλέον δύο εγκρίσεις (μια από την ΥΔΕ του υπουργείου Υγείας από τον αντίστοιχο επίτροπο και μετά μια από τον επίτροπο του νοσοκομείου, για να πάει τελικά στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής) κάτι που μπορεί να σημάνει ότι πιθανή ημερομηνία καταβολής πχ των εφημεριών του Δεκέμβρη θα είναι προς τα τέλη του Απρίλη!

Tην Τετάρτη 21 Μαρτίου, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ πρέπει να αποφασίσει τον συντονισμό του αγώνα, απεργιακή κλιμάκωση.

• Στις 20/3, στις 13.00 γίνεται γενική συνέλευση της ΕΝΙΘ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Τετάρτη 7/3 γιατροί στο Θεαγένειο, ενώ επίσχεση εργασίας ξεκινάνε οι γιατροί στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

Διαβάστε επίσης

Νοσοκομεία: Συντονισμός δράσης

ΠΟΕΔΗΝ: Σύσκεψη Σωματείων

Μπήκαν στο υπουργείο

Ικαρία: Μια πρώτη νίκη

Αγλαΐα Κυριακού