Κέρκυρα: Σύλληψη αντιφασίστα

Έντονες διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κέρκυρας η φασιστικού τύπου παρακολούθηση και σύλληψη του αντιφασίστα αγωνιστή ο Αλέξανδρου Χονδρογιάννη ο οποίος κατηγορείται για ανάρτηση φωτογραφιών (1. Διάδοση ψευδών ειδήσεων με σκοπό την ανατροπή του πολιτεύματος. 2. Παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. 3. Έργω εξύβριση), στη σελίδα του στο facebook και στην ιστοσελίδα indymedia, από την κυριακάτικη ένταση στην κατάθεση στεφάνων για την 28η Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σύλληψης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε σε κινητοποίηση έξω από το κτήριο της ασφάλειας Κέρκυρας απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι έγινε έρευνα στο σπίτι του, όπου αφαιρέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και φωτογραφική μηχανή, ως δήθεν πειστήρια του «εγκλήματος». Υποστηρίζουν επίσης ότι η δίωξη που υφίσταται ο 24χρονος προκλήθηκε λόγω της εναντίωσης του, κατά της Χρυσής Αυγής, στελέχη της οποίας είχαν παρουσία στην κατάθεση στεφάνων.

“Δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό κάποιων ανεγκέφαλων. Εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο τρομοκράτησης και εκφασισμού της δημόσιας ζωής. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών συνηγορούν υπέρ αυτού”, τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ. “Η υποταγή της κοινωνίας στις απαιτήσεις της Τρόικα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ και η ψήφιση των νέων μέτρων μπορεί να περάσει με την τρομοκράτηση του λαού και την οριστική καθυπόταξη του. Θα πάρουν την απάντησή τους τις επόμενες μέρες στους δρόμους του οργανωμένου και ανυποχώρητου εργατικού αγώνα μας”.