Πορεία ενάντια στις απολύσεις

Σε δεκάδες χώρους η κρίση έχει δημιουργήσει εκρηκτικές συνθήκες αφού τα αφεντικά προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων. Στα Ελληνικά Γράμματα υπό απόλυση βρίσκονται 94 εργαζόμενοι, στο ΔΟΛ στην ίδια θέση βρίσκονται πάνω από 40, τα Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ κήρυξαν πτώχευση και απειλούν να στείλουν στο δρόμο 3600 υπάλληλους, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει σε μικρότερους ή μεγαλύτερους χώρους. Ο αριθμός των ανέργων πλησιάζει το ένα εκατομμύριο.

Η απαγόρευση των απολύσεων που βάζουν ως κεντρικό αίτημα πολλά σωματεία και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι ώρα να αγκαλιαστεί από το σύνολο του εργατικού κινήματος. Μαζί με το υπόλοιπο αντικαπιταλιστικό αίτημα και με βασική αιχμή τη διαγραφή του ληστρικού χρέους είναι η καλύτερη απάντηση στις επιθέσεις των από πάνω, είναι το εργατικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση.

Ταυτόχρονα, επιτακτικός είναι ο συντονισμός των εργατικών χώρων που βρίσκονται σε κίνηση και σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει σημαντικά η 2η Πανελλαδική Εργατική Συνάντηση που οργανώνει στις 24 Οκτώβρη η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών.