Πορεία προς την 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γράφουν Τόνια Λαχανιώτη, Περ. σύμβουλος Ιονίων, Βασίλης Τουμπέλης, ΠΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Τόνια Λαχανιώτη: Στήριξη των αγώνων - Όχι αναμονή “λύσης”

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί κάθε αγωνιστής, όχι επειδή έχει να του προσφέρει την υπόσχεση μιας εκλογικής λύσης από τα πάνω - που στην πράξη μεταφράζεται σε παθητική αναμονή - αλλά επειδή καταρχήν μπορεί να παίρνει τις πρωτοβουλίες και να στηρίζει τους αγώνες ώστε να είναι αποτελεσματικοί, να καταφέρουν να ανατρέψουν τα μνημόνια, τις τρόικες και τις κυβερνήσεις τους.

Ο κόσμος δεν έχει παραιτηθεί, παλεύει σκληρά και μας χρειάζεται κύρια και πρώτα στις απεργίες, στους αγώνες. Στην Περιφέρεια Ιονίων οι αγώνες των κατοίκων και των εργαζομένων κατάφεραν να μπλοκάρουν επιθέσεις. Η προσπάθεια να σωθούν τα νοσοκομεία στη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα. Σταματήσαμε το Αιολικό Πάρκο στον Παντοκράτωρα στην Κέρκυρα που θα οδηγούσε σε ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Πάρθηκε απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στην πρώτη ιδιωτικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ, του Ερημίτη του Δήμου Κασσιοπέων. Το καταφέραμε μαζί με όλη την υπόλοιπη Αριστερά και την Επιτροπή Κατοίκων που χρόνια παλεύει για να μη γίνει αυτή η ιστορία. Την ιδιωτικοποίηση την έκαναν, αλλά μπουλντόζα δεν έχει μπει ακόμα στην Κασσιόπη. Αλλος σημαντικός σταθμός ήταν ότι παίξαμε κεντρικό ρόλο ώστε να μην μπορέσει να δημιουργηθεί ΧΥΤΑ στη Ζάκυνθο που θα μετέτρεπε το νησί σε ένα σκουπιδότοπο. Πήραμε ομόφωνα ψήφισμα ενάντια στη Χρυσή Αυγή όταν ζητούσε στοιχεία για τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς. Μάχες που παραμένουν ανοιχτές και που σε αυτές θα προστεθούν άλλες.

Το δεύτερο που χρειάζεται να κάνουμε είναι αυτές τις πρωτοβουλίες να τις απευθύνουμε στον κόσμο, προς όλους τους εργαζόμενους, όλους τους αγωνιστές - αλλά και την υπόλοιπη αριστερά.

Ολες αυτές τις μάχες τις οργανώσαμε μαζί με τον κόσμο που το πάλεψε σε κάθε νησί και κερδίζοντας ενιαιομετωπικά όλη την Αριστερά. Παίξαμε κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και καταφέραμε να έχουμε αποτελέσματα. Εχω παραδείγματα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, γεμάτων από κόσμο του αγώνα, όπου σε ζητήματα Παιδείας, Δημόσιας Υγείας, ιδιωτικοποιήσεων, η Αριστερά είχε πρόταση από κοινού. Η σύνδεση με τις Επιτροπές Κατοίκων και η δουλειά από τη δική μας την πλευρά για κοινή πρόταση στην Αριστερά έσπασε στην πράξη την πλειοψηφία των δεξιών στο περιφερειακό συμβούλιο και τους ανάγκασε να αναδιπλωθούν.

Χρειάζεται όμως να έχουμε ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε περίπτωση αυτές τις μάχες να τις καθορίσουμε, αν δεν είχαμε σαν κατεύθυνση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα δράσης που βάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μας βοήθησε να δίνουμε απλές καθαρές απαντήσεις κάθε φορά που έμπαιναν οι “ρεαλιστικές” πιέσεις και τα εκβιαστικά διλήμματα - “που θα βρεθούν τα λεφτά;”, “μα θα μας διώξουν από το ευρώ;” κλπ.

Ανατροπή

Πχ. όταν η τρόικα εκβιάζει ότι πρέπει να κλείσουν τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια, να ξεπουληθούν ολόκληρα κομμάτια γης, η ρεαλιστική απάντηση είναι η στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους τώρα. Να μείνει απλήρωτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όχι οι εργαζόμενοι. Τα λεφτά που δίνουν στους τόκους να χρησιμοποιηθούν για σχολεία, δήμους, νοσοκομεία. Για να πάψουν να είναι οι τράπεζες μαύρη τρύπα που “χάνονται” δισεκατομμύρια, να κρατικοποιηθούν και να περάσουν κάτω από εργατικό έλεγχο. Ποτέ δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας. Είχαμε να αναδείξουμε ότι η λύση για να βγούμε από αυτήν την κόλαση είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή, η ανατροπή αυτού του συστήματος που είναι σάπιο ως το μεδούλι.

Οι τοπικές συνελεύσεις και οι τοπικές επιτροπές ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις, υπάρχει συνεργασία μεταξύ μας, κάνουμε σοβαρή προσπάθεια συντονισμού των τοπικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Ιόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Κατά την άποψή μου οι τοπικές επιτροπές πρέπει να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες τους. Θα πρέπει να συνδεθούν με ακόμα περισσότερο κόσμο, να δώσουν τις μάχες μαζί. Ο κόσμος αυτός είναι εκεί έξω και περιμένει.

Να έχουμε την τόλμη, να πάρουμε την πρωτοβουλία πολύ ανοιχτά να τον βρούμε γιατί το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα δράσης δεν είναι θεωρητικό κατασκεύασμα, είναι ο μόνη ρεαλιστική διέξοδος από τον καπιταλιστικό μονόδρομο που διαλύει τις ζωές μας. Πολύς κόσμος κατευθύνεται προς αυτό. Η συζήτηση πχ για τον εργατικό έλεγχο ανοίγει από τον ίδιο τον κόσμο όταν σε ρωτάει, “δεν εμπιστεύομαι κανένα τι μπορώ να κάνω για να τους στείλω στο διάολο, να πάρω επιτέλους τα πράγματα στα χέρια μου”.


Βασίλης Τουμπέλης: Για να νικήσει η Αριστερά

Σήμερα ο κόσμος της εργασίας και της ανεργίας ασφυκτιά, η κοινωνία βρίσκεται σε φάση εξεγερτικών τάσεων. Σ' αυτά τα τρία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης το εργατικό, λαϊκό κίνημα έδωσε μεγάλες μάχες, πρωτοφανείς για τα παγκόσμια σημερινά δεδομένα, 25 πανεργατικές απεργίες με εκατομμύρια ανθρώπους να πλημμυρίζουν τους δρόμους. Αποκορύφωμα ο Οκτώβρης 2011, όπου έπεσε ουσιαστικά ο Παπανδρέου, αλλά και ο Φλεβάρης 2012, όπου ήταν η αρχή του τέλους του δοτού Παπαδήμου και οδηγηθήκαμε στις εκλογές Μάη- Ιούνη 2012.

Στο κίνημα αυτό, ουσιαστικός ήταν ο ρόλος της αριστεράς και ιδιαίτερα του πιο ριζοσπαστικού κομματιού της και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Σ' αυτό το ραντεβού της κίνησης μεγάλου μέρους της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας η αριστερά ήταν εκεί, μ' όλα τα καλά της και τα κακά της, δεν ήταν όμως έτοιμη για “γάμο”. Αυτό φαίνεται λογικό, να μην το ξεχνάμε, από το βάρος της ιστορικής ήττας που βιώνει σήμερα παγκόσμια το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, σ' όλες τις εκφράσεις του, και πως να το κάνουμε, αντανακλάται και στην χώρα μας.

Τι κάνουμε σήμερα; Ενα μεγάλο ερώτημα στο οποίο και σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούμαστε να απαντήσουμε. Πως θα ξεδιπλώσουμε την πολιτική διέξοδο του Αγωνιστικού Μετώπου Ρήξης Ανατροπής; Πως θα γίνει η αριστερά αναγκαία και χρήσιμη για την εργατική τάξη και τον λαό και όχι σαν βαλβίδα πολιτικής εκτόνωσης προς όφελος του συστήματος, ούτε σαν χιλιαστική αίρεση;

Θα πρέπει στο επόμενο διάστημα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να δώσει την μάχη σε πέντε κομβικά σημεία, είναι αυτά κυρίως που θα κρίνουν όλη την υπόθεσή μας. Στο εργατικό, λαϊκό κίνημα, έχουμε και σήμερα σημαντικούς αγώνες, θα μπορέσουν όμως να μπολιαστούν με ριζοσπαστικά και αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά; Είναι ένα μεγάλο ζητούμενο σ' όλους τους επί μέρους αγώνες. Το τρίπτυχο, βαθύ κράτος, κοινωνικός κανιβαλισμός, Χρυσή Αυγή, αυτά συνδέονται σαν συγκοινωνούντα δοχεία, είναι γεννήματα της κρίσης και του συστήματος, αποτελούν τα βαριά του όπλα έτσι ή αλλιώς.

Ο ρόλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πάλη κατά αυτού του τρίπτυχου είναι πολύ σημαντικός, πρέπει όμως να βαθύνει με τον πλατιά αντιιμπεριαλιστικό και δημοκρατικό προσανατολισμό του εργατολαϊκού κινήματος. Αναμέτρηση με όλες τις αυταπάτες που γεννιούνται και καλλιεργούνται μεθοδικά σήμερα, από συγκυβέρνηση και ΜΜΕ, “Ν' ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης” κ.α., παραπέμποντας στον “καλό” καπιταλισμό προ 2008. Οι προσδοκίες αυτές, όπως αυτές της διαπραγμάτευσης, πιάνουν τόπο ακόμη σ' ένα κομμάτι λαϊκό, και σ' αυτό παίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Κύπρος είναι ζωντανό παράδειγμα για να χτυπηθούν οι όποιες αυταπάτες που πρέπει να σπάσουν μέσα στην καθημερινότητα και στην προοπτική της κοινωνίας.

Αναγκαιότητα

Στην αριστερά σήμερα είναι αναγκαιότητα να συγκρουστούμε, τόσο με τον δεξιό συμβιβασμό, τον οποίο εκφράζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον δογματισμό, σεχταρισμό τον οποίο εκφράζει κυρίως η ηγεσία του ΚΚΕ. Αυτά δημιουργούν αδιέξοδα και ένα άγονο έδαφος στο οποίο φύονται μόνο ψευδαισθήσεις, απογοητεύσεις και ιδιώτευση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα πέντε σχεδόν χρόνια ζωής, είναι πλέον ένα σημαντικό πολιτικό κεκτημένο για την επαναστατική αριστερά και είναι αναγκασμένη να αναμετρηθεί με τις αδύνατες πλευρές της. Σήμερα καλείται να εκφράσει πολιτικά έναν κόσμο που βλέπει που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβαίνει τα αδιέξοδα της πολιτικής του ΚΚΕ, αλλά αντιλαμβάνεται και την αστική μαυρίλα που επιχειρείται να οικοδομηθεί πάνω στα κοινωνικά ερείπια της εντεινόμενης κρίσης. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αναγκασμένη να ενηλικιωθεί, η εργατική τάξη και ο λαός μάς έχει ανάγκη τόσο στους καθημερινούς αγώνες όσο όμως και σαν δύναμη που στοχεύει στην εργατική εξουσία, και βέβαια όχι σε κάποια άλλη ζωή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωρώντας στην 2η Συνδιάσκεψη καλείται να λύσει ζητήματα όπως το οργανωτικό μοντέλο της, τις δράσεις τις οποίες αναπτύσσει, ο συντονισμός στο εργατικό κίνημα κ.α., ενώ πρέπει να αποφασιστούν μέτρα για να υλοποιηθεί η θέση για ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σαν ζωντανός, πολιτικός, μετωπικός οργανισμός είναι αναγκαιότητα να επεκταθεί και να ανανεωθεί πολιτικά, οργανωτικά, -διαφορετικά ας το έχουμε στην μνήμη μας, όπως στη φύση και στην κοινωνία ό,τι δεν αναπαράγεται και δεν ανανεώνεται, γηράσκει και πεθαίνει...

Η επαναστατική αισιοδοξία μπορεί να μας δίνει δύναμη και κουράγια. Ας πιστέψουμε στις δυνατότητές μας και στις ανάγκες της εποχής μας. Μπορούμε να κάνουμε νικηφόρα την αριστερά.


Τοπικές συνελεύσεις

Πρωτομαγιά στο Ναύπλιο

Η μαζική συμμετοχή, η ζωντανή πολιτική συζήτηση αλλά και η εγγραφή νέων μελών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του πρώτου κύκλου συνελεύσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει ήδη ξεκινήσει ενόψει της 2ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 1-2 Ιούνη.

“Πάνω από 250 αγωνιστές και αγωνίστριες από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και την υπόλοιπη Αριστερά ήταν παρόντες στην εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική επιτροπή στην Πάτρα την Τετάρτη 24/4” μας μεταφέρει η Ράνια Κούτσικου. “Φοιτητές, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία, δάσκαλοι και καθηγητές συμμετείχαν σε μια πλούσια συζήτηση που άνοιξαν ο Αγγελος Χάγιος, ο Γιάννης Αγγελόπουλος και ο Παναγιώτης Σωτήρης και σημαδεύτηκε από την κινητοποίηση των εργατών γης στη Μανωλάδα”.

Την ίδια μέρα συνέλευση έκανε η τοπική επιτροπή στη Λαμία, την οποία άνοιξαν ο Αντώνης Δραγανίγος και ο Τάσος Αναστασιάδης. Η συζήτηση κύλησε πάνω σε θέματα όπως τι εννοεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον εργατικό έλεγχο, γιατί χρειάζονται οι επιτροπές οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, πως εκλαϊκεύουμε και απαντάμε πιο πειστικά στα ζητήματα που προβάλλει το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα.

Και στο Περιστέρι την συνέλευση στην οποία πήραν μέρος πάνω από 55 σύντροφοι και συντρόφισσες σημάδεψαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Μανωλάδα. Στα Άνω Πετράλωνα στην αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 26/4 έγινε η εκδήλωση παρουσίασης των Θέσεων της τοπικής επιτροπής Πετράλωνα-Θησείο-Κουκάκι-Ν.Κόσμος όπου συμμετείχαν περίπου 40 σύντροφοι και συντρόφισσες. Στην εκδήλωση μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν τοποθετήσεις, όπου το λόγο ανάμεσα σε άλλους, πήραν ο ιστορικός του εργατικού κινήματος Δημήτρης Λιβιεράτος καθώς και ο Νίκος Μουμούρης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη γειτονιά.

“Την Παρασκευή είχαμε τη συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλάνδρι-Βριλήσσια-Ψυχικό όπου παραβρέθηκαν πάνω από 40 άτομα, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι. Την εισήγηση για τις Θέσεις έκανε η Δήμητρα Κυρίλλου. Μεγάλο μέρος της συζήτησης στράφηκε στο ρόλο που πρέπει να παίξει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο εργατικό κίνημα, καθώς αισθητή ήταν η παρουσία συντρόφων από τα νοσοκομεία και τους δήμους που βρέθηκαν σε αυτές τις μάχες” μας είπε η Αλεξάνδρα Μαρτίνη.

Νέα μέλη

“35 σύντροφοι-ισσες περίπου συμμετείχαν στη συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Νέο Ηράκλειο όπου γράφτηκαν και 7-8 νέα μέλη. Εγινε μεγάλη συζήτηση πάνω στην εκτίμηση για την περίοδο που διανύουμε, το ζήτημα των συνεργασιών και τη λειτουργία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ” μας μεταφέρει ο Γιώργος Ράγκος.

Το Σάββατο 27/4 πάνω από 100 συντρόφισσες και σύντροφοι πήραν μέρος στη συνέλευση της τοπικής επιτροπής Πατήσια-Κυψέλη-Γαλάτσι που έγινε στο δημαρχείο Γαλατσίου. Εγινε πλούσια και ουσιαστική συζήτηση πάνω στις Θέσεις, αλλά και στην ανάγκη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά την ήδη ζωντανή παρουσία της στις περιοχές του κέντρου, με αναφορές στο ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην υπεράσπιση των σχολείων, των νοσοκομείων της γειτονιάς, αλλά και ενάντια στους φασίστες. Ενδεικτικό της διάθεσης για συζήτηση ήταν ότι αρκετοί ομιλητές δεν πρόλαβαν να πάρουν το λόγο και έτσι δόθηκε ραντεβού για νέα συνέλευση μετά το Πάσχα.

“Στην Πετρούπολη υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, πάνω από 65 άτομα πήραν μέρος στη συνέλευση. Ηδη από την προηγούμενη μέρα είχαν γίνει μαζικές εξορμήσεις όπου μοιράσαμε την προκήρυξη για την Πρωτομαγιά. Έγινε πλούσια συζήτηση για το πως χτίζουμε στους εργατικούς χώρους και τα συνδικάτα, αλλά και στις γειτονιές μας κυρίως στα θέματα του αντιρατσισμού και του αντιφασισμού” μας λέει η Κατερίνα Πατρικίου.

“Στο Αιγάλεω, ήταν μια καλή συνέλευση, συζητήθηκε έντονα το ζήτημα ποιος μπορεί να υλοποιήσει ένα αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα με έμφαση στον εργατικό έλεγχο, για να μην καταλήξουμε όπως σε χώρες που η αστική τάξη υιοθέτησε, πχ τη διαγραφή του χρέους, χωρίς αυτό να σημάνει καλυτέρευση για την εργατική τάξη. Μαζευτήκαμε γύρω στα 35 άτομα, γράφτηκαν περίπου 10 νέα μέλη” μας λέει ο Μιχάλης Θεοδωράκης. Πάνω από 30 σύντροφοι και συντρόφισσες συμμετείχαν στη συνέλευση της τοπικής επιτροπής σε Νίκαια-Κορυδαλλό-Κερατσίνι.

Πάνω από 40 άτομα πήραν μέρος στη συνέλευση Βύρωνα-Παγκράτι-Καισαριανή, ενώ ανήμερα την Πρωτομαγιά η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατέθεσε στεφάνι και συμμετείχε με πανώ στις εκδηλώσεις για την εκτέλεση των 200 αγωνιστών από τους Ναζί το 1944. “Ενόψει της Πρωτομαγιάς κάναμε εξορμήσεις και αφισοκόλληση στη Βούλα και στο Ασκληπιείο, με επόμενο ραντεβού τη συνέλευσή μας που θα γίνει στις 15 Μάη” μας μεταφέρει ο Αντρέας Κολλιαράκης από την τοπική επιτροπή Βάρης-Βάρκιζας-Βουλιαγμένης. Αμέσως μετά το διάλειμμα του Πάσχα θα συνεχιστεί ο κύκλος των γενικών συνελεύσεων.


Ανοιχτές συνελεύσεις για την παρουσίαση των θέσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη 2η Συνδιάσκεψη

Τ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 9/5 δημαρχείο Πειραιά 7μμ

Τ.Ε. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5 Πάνθεον 9μμ

Τ.Ε. ΚΟΛΩΝΟΥ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5 4ο κοινοτικό διαμέρισμα (Αλεξανδρείας και Λένορμαν) 6μμ

Τ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5 Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας 5.30μμ

Τ.Ε. ΙΛΙΟΝ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5 δημαρχείο Ιλίου 7μμ

Τ.Ε. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ –

ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/5 Δημαρχείο Αγ. Παρασκευής 7.30μμ

Τ.Ε. ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5 Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης 7μμ

Τ.Ε. ΜΕΝΙΔΙ – ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5 ΚΑΠΙ Μενιδίου 11πμ

Τ.Ε. ΠΕΛΛΑΣ – ΗΜΑΘΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/5

Τ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5 Στέκι Μορφωτικής Κίνησης Αμπελοκήπων 6.30μμ

Τ.Ε. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/5 Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου 10.30πμ

Τ.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5 Στέκι (Ραγκαβή 69) 7μμ

Τ.Ε. ΠΑΤΗΣΙΑ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΚΥΨΕΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5 Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας 6μμ

Τ.Ε. ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5 Δημαρχείο Μαρουσίου 7.30μμ

Τ.Ε. ΑΙΓΑΛΕΩ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/5 Σύλλογος Δασκάλων Αιγάλεω (πράσινο σχολείο) 7μμ

Τ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5

Τ.Ε. ΒΟΛΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5

Τ.Ε. ΒΑΡΗ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/5

Τ.Ε. ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΙΛΙΣΙΑ – ΓΟΥΔΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/5 Πνευματικό Κέντρο (Ανακρέοντος 60) 6μμ

Τ.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΤΡΙΤΗ 21/5 Εργατικό Κέντρο 7μμ

Τ.Ε. ΞΑΝΘΗ

ΤΡΙΤΗ 21/5

Τ.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 21/5 πλ. Δημαρχείου 7μμ

Τ.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5 Εργατικό Κέντρο 8μμ

Τ.Ε. ΧΑΝΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5 Σπλάντζα 7μμ

Τ.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/5 Εργατικό Κέντρο 7μμ