Όχι στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ

Στο πρόγραμμα της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ περιλαμβάνονται συγκεντρώσεις και ενημερώσεις στους χώρους εργασίας κι απεργιακά μέτρα σε όλο τον Όμιλο ΔΕΗ, τα οποία ξεκινησαν με την έναρξη της βάρδιας τη Δευτέρα 20/1. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ με την είσοδο του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η ΕΤΕ ΔΕΗ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σε συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ Καρδιάς στην Κοζάνη, αποφάσισαν συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας την Τετάρτη 22/1 στις 7μμ κι απεργία την επόμενη ημέρα με απεργιακή περιφρούρηση το πρωί στην πύλη και συγκέντρωση στον πεζόδρομο Κοζάνης στις 10:30. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πόλεις – ενεργειακά κέντρα όπως η Πτολεμαΐδα, εκτός από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αντιδράσεις στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, εκφράζουν μια σειρά τοπικοί φορείς και συλλογικότητες.

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, από την πλευρά της “καλεί όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ να βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία αλλά και το δικαίωμα των Ελλήνων καταναλωτών να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας”.

Αντίθεση

Και το ΕΚΑ “εκφράζει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Οι επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα θα είναι μεγάλες και η ενεργειακή φτώχεια θα αυξηθεί. Ήδη χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Αρκετοί είναι στο σκοτάδι. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

“Τα αποτελέσματα της άθλιας πολιτικής τους θα είναι δραματικά για όλη την κοινωνία” γράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: “Αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας, μείωση μισθών - ελαστικοποίηση -απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αύξηση των εργατικών ατυχημάτων όπως έχει δείξει η διεθνής εμπειρία, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοφορία. Θα τα διαλύσουν όλα αν δεν σταματήσουμε την εγκληματική δράση της συμμορίας του κεφάλαιου. Κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια περιουσία! Η Ηλεκτρική Ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό – Κανένας ιδιώτης στην παραγωγή, διακίνηση και εμπορία της. ΔΕΗ 100% δημόσια, κάτω από εργατικό έλεγχο”.