Βοήθεια στο Σπίτι: 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση

Η «Σκουπιδιάρα», το αντικαπιταλιστικό δίκτυο των εργαζόμενων στους Δήμους, αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους του ΒσΣ. Για μια ακόμα φορά αδιαφορεί για την κατάσταση χιλιάδων οικογενειών. Ακόμα δεν έχει υπογράψει για την παράταση που πήραμε τον Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να είναι απλήρωτοι έξι μήνες! Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η ανάγκη της να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα και να σώσει τις τράπεζες είναι πάνω από τις ζωές μας!

Και η «μετεξέλιξη του προγράμματος» που είχαν διακηρύξει; Κι αυτό μεγάλα λόγια. Τίποτα δεν έχουν κάνει, παρά τις προσπάθειες του συντονιστικού των σωματείων μας. Αντίθετα βλέπουμε, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες να γίνεται συστηματική προσπάθεια να προωθηθούν οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ως το νέο μοντέλο παροχής υπηρεσιών. Τα σωματεία μας ήδη έχουν τοποθετηθεί και καταγγείλει ότι «κοινωνική πολιτική και ΒσΣ δε γίνεται με ΚΟΙΝΣΕΠ». Και πέρσι είχαμε αποκρούσει τις προσπάθειες του υπουργείου Εργασίας, να τις επιβάλει, αποκαλύπτοντας ότι είναι απόλυση μας, διάλυση των δομών και ιδιωτικοποίηση. Με όλες τις συνέπειες που έχει και στις εργασιακές σχέσεις αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Τονίζει ακόμα ότι χρειάζεται μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση και για τη συνέχεια εξηγεί ότι «Πρέπει να συνεχίσουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις, και να τις γενικεύσουμε σε όλο τον κλάδο και όχι μόνο στο ΒσΣ. Για να μην αφήσουμε να διαλυθεί το πρόγραμμα, αλλά και για να γυρίσουν πίσω στη δουλειά οι απολυμένοι συνάδελφοι σχολικοί φύλακες, για να ακυρώσουμε το νέο μνημόνιο που ψήφισαν στη Βουλή. Την άλλη Τετάρτη 9 Απρίλη συμμετέχουμε στην Γενική Απεργία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους».