Νέα από τους χώρους

Μηχανικοί

Συνεχίζουν το μπλοκάρισμα όλων των τεχνικών συμβουλίων του δημοσίου οι μηχανικοί της ΕΜΔΥΔΑΣ. Η ΕΜΔΥΔΑΣ καλεί όλους τους μηχανικούς της Αττικής σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου, 11πμ στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών με θέμα τις κινητοποιήσεις. Τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 11π θα γίνει στο αμφιθέατρο του κτιρίου της Ν.Α Αθηών (στάση Μετρό Εθνική Αμυνα) συνάντηση του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ με τις Διοικούσες Επιτροπές των τμημάτων και τα μέλη της απεργιακής επιτροπής.

Δήμοι

Στάση εργασίας την Τρίτη 30 Μάρτη στις 11πμ και απεργιακό συλλαλητήριο την ίδια μέρα έχει αποφασίσει η ΠΟΕ ΟΤΑ στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας την περασμένη εβδομάδα.

ΕΛΜΕ

Σε σύσκεψη συντονισμού την Τετάρτη 23 Mάρτη, ώρα 7μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ της Αττικής η Γ´ ΕΛΜΕ Αθήνας. Ο συντονισμός προτείνεται πάνω στη βάση της απόφασης που πάρθηκε από το ΔΣ της Γ´ ΕΛΜΕ Aθήνας μετά από συγκέντρωση καθηγητών και αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Προτείνουμε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και στις ΕΛΜΕ της Αττικής να προχωρήσει ο κλάδος αμέσως μετά το Πάσχα σε κλιμάκωση των απεργιακών βημάτων παράλληλα με τις πανεργατικές απεργίες που επιβάλλεται να υπάρξουν και σε συντονισμό με άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Για να υπηρετηθεί αυτός ο αγώνας προτείνουμε να συγκροτηθεί Κεντρική Απεργιακή Επιτροπή και το ΔΣ της ΟΛΜΕ να οργανώσει απεργιακό ταμείο...Σε περίπτωση που το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε τον απεργιακό αγώνα μετά το Πάσχα σε συντονισμό με τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία ή τις ομοσπονδίες των άλλων κλάδων».

ΔΕΗ

Να «δώσει χώρο στο διάλογο» αποφάσισε η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και όχι να προχωρήσει στις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που είχε εξαγγείλει μετά την διήμερη απεργία της προηγούμενης εβδομάδας. Είναι μια απόφαση που δεν εκφράζει σε καμιά περίπτωση τη διάθεση των εργαζόμενων στη ΔΕΗ. Η συμμετοχή τους στην κλαδική απεργία στις 16 και 17 Μάρτη και στις περιφρουρήσεις της απεργίας είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό. Ο «διάλογος» δεν εγκυμονεί καμιά ελπίδα, μόνο νέες επιθέσεις. H ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οφείλει να προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση, όπως το 2008 ενάντια στο ασφαλιστικό του Μαγγίνα. Αν το κάνει θα έχει μαζί της όλους τους εργαζόμενους.