Εργατικό κίνημα
Κλιμάκωση με απεργίες να θάψουμε την “αξιολόγηση”

Αναβλήθηκε για την Πέμπτη 31/7 στις 12μεσ η εκδίκαση της έφεσης της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην απόφαση που έβγαζε παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Το Εφετείο διέκοψε ώστε να μελετηθεί η παρέμβαση υπέρ της ΑΔΕΔΥ που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας.  

\r\n
\r\n
“Η εξέλιξη αυτή, εκ των πραγμάτων, οδηγεί σε αδιέξοδο τις έως τώρα κινήσεις του ΥΔΜΗΔ δεδομένου ότι την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής των φύλλων αυτοαξιολόγησης”, τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση της αναβολής η ΑΔΕΔΥ τονίζοντας πως “συνεχίζεται κανονικά η Απεργία- Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης”.
\r\n
 
\r\n
Από το πρωί εκατοντάδες εργαζόμενοι από πολλούς και διάφορους χώρους του δημόσιου βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια. Από περιφέρειες και υπουργεία, εκπαιδευτικοί και νοσοκομειακοί επωφελούμενοι από την στάση εργασίας βρέθηκαν στην Ευελπίδων.
\r\n
 
\r\n
“Μετά την μαζική σε πανελλαδικό επίπεδο ανταρσία από το σύνολο σχεδόν των δημόσιων υπάλληλων ενάντια στην μνημονιακή αξιολόγηση, κάθε μέρα που περνάει φθάνουν όλο και περισσότερα μηνύματα συμπαράστασης και συμμετοχής από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και ομοσπονδίες του δημόσιου τομέα οι οποίες ανακοινώνουν πως τα μέλη τους παραδίδουν μαζικά τα αξιολογόχαρτα στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΠΟΕ-ΔΟΥ, η ομοσπονδία των εφοριακών, που ενώ αρχικά δεν συμμετείχε στην απεργία της αποχής από την αξιολόγηση, άλλαξε την απόφασή της και συμμετέχει στην απεργία. Ακόμα και στο ίδιο το υπουργείο του Μητσοτάκη, το ΥΔΜΗΔ, δεν έχουν παραδοθεί τα αξιολογόχαρτα. Ταυτόχρονα δεν έχουν παραδοθεί σχεδόν από πουθενά οι επιμερισμοί και οι ποσοστώσεις που θα έκαναν οι διευθυντές των υπηρεσιών, παρασυρμένοι και αυτοί από το κύμα ανυπακοής”, τονίζει ο Κώστας Πίττας, γραμματέας Ομοσπονδίας εργαζόμενων ΥΠΑΝ (τομέας βιομηχανίας).
\r\n
 
\r\n
“Το τεράστιο αυτό κύμα ανυπακοής είναι τόσο δυνατό, μαζικό και ενωτικό που έχει αναγκάσει ακόμα και τους υπουργούς της συγκυβέρνησης να παραμιλάνε έχοντας δημιουργήσει τεράστιες τριβές. Ο Ντινόπουλος παζαρεύει για να μην βρεθεί αντιμέτωπος με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Χριστοφιλοπούλου υφυπουργός του Μητσοτάκη δηλώνει πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πειθαρχικές διαδικασίες. 
\r\n
 
\r\n
Δεν είναι η στιγμή να κάνουμε πίσω γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανέναν από αυτούς και στις υποσχέσεις τους. Είναι ακριβώς η στιγμή που το κίνημα αυτό μπορεί και πρέπει να είναι ακόμα πιο έντονο και μέσα στον Αύγουστο.
\r\n
 
\r\n
Η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να είναι έτοιμη να κηρύξει άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις για να μην περάσουν τα μέτρα όποια και αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου την Πέμπτη, αλλά και οι ομοσπονδίες θα πρέπει να είναι έτοιμες για να πάρουν στα χέρια τους αν χρειαστεί την κήρυξη απεργιών με Γενικές Συνελεύσεις στην βάση. Είναι η στιγμή να δώσουμε αυτή τη μάχη και να συγκρουστούμε με την αδύναμη μνημονιακή κυβέρνηση μειοψηφίας των Σαμαρά-Βενιζέλου”. 
\r\n