Αντιφασιστικό κίνημα
Μαρούσι: Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να τα κλείσουν

Με μια μαζική διαδήλωση συνεχίστηκαν την Πέμπτη 24/7, οι κινητοποιήσεις ενάντια στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι. Περισσότεροι από 1500 αντιφασίστες κι αντιφασίστριες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων, σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

\r\n
\r\n
Με οργανωμένη παρουσία και πανό συμμετείχαν η ΚΕΕΡΦΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταλήψεις και στέκια της ευρύτερης περιοχής, δημοτικά σχήματα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς όπως το “Εκτός των Τειχών” από το Μαρούσι και η “Ρήξη και Ανατροπή στο Ν. Ηράκλειο” και δεκάδες μέλη σωματείων και φορέων της περιοχής με κοινό μπλοκ.
\r\n
 
\r\n
Πρόκειται για την τρίτη και πιο μαζική κινητοποίηση στις δυο βδομάδες ύπαρξης των ναζιστικών γραφείων, καθώς από την πρώτη μέρα ανοίγματός τους, ένας ευρύτατος συντονισμός αγωνιστικών δυνάμεων, έχει κάνει σαφές ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και στο Μαρούσι.
\r\n
 
\r\n
“Είμαστε εδώ με την αριστερή ριζοσπαστική κίνηση Εκτός των Τειχών και συνδιοργανώνουμε τη σημερινή διαδήλωση μαζί με φορείς και συλλογικότητες ενάντια στα γραφεία και τη δράση των νεοναζί στη γειτονιά μας” μας είπε ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου. “Προηγήθηκε η κινητοποίηση στις 11/7, τη μέρα που οι φασίστες άνοιγαν στα κρυφά τα γραφεία τους. Στόχος μας να τα κλείσουν, όπως έγινε και στο Ν. Ηράκλειο. Δεν θα ησυχάσουμε, θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε μέχρι να το καταφέρουμε”.
\r\n
 
\r\n
Η διαδήλωση έφτασε σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χ.Α, τα οποία ως συνήθως προστατεύονταν από διμοιρίες των ΜΑΤ κι επέστρεψε στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Ανάμεσα στα άλλα, χαρακτηριστικό ήταν το σύνθημα “Από το Μαρούσι ως τη Μανωλάδα, τσακίστε τους φασίστες σε όλη την Ελλάδα”. 
\r\n
 
\r\n
“Έχουμε δηλώσει την θέση μας σαν οργανωμένοι οπαδοί της Νέας Ιωνίας! ΕΧΘΡΟΣ μας ο φασισμός εντός και εκτός των γηπέδων!” μας είπε ο Τόλης από τους φιλάθλους Refugees της N. Ιωνίας, που επίσης παρευρέθηκαν στη διαδήλωση. “Σε κάθε σημείο που ανοίγουν γραφεία, χτυπούν μετανάστες κι αριστερούς συντρόφους μας. Είμαστε εδώ για να τους σταματήσουμε και θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Θα τους κλείσουμε και το τελευταίο γραφείο τους” δήλωσε ο Ατεζάζ Ολχάκ μέλος της Πακιστανικής Κοινότητας.
\r\n
 
\r\n
“Αφού τους διώξαμε από το Ηράκλειο, οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να πατήσουν ξανά πόδι και να τρομοκρατήσουν, αυτή τη φορά στο Μαρούσι” είπε στην Εργατική Αλληλεγγύη, ο Ορέστης Ηλίας, μέλος της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων. “Δεν πρόκειται για ζήτημα του κόσμου στο Μαρούσι, αλλά όλου του κόσμου στα βόρεια προάστια. Οι συλλογικότητες και οι φορείς που καλούν σήμερα στη διαδήλωση χρειάζεται να εντείνουν τη μάχη για να κλείσει η γιάφκα των ναζί”.
\r\n